Hlavní obsah

Jágr: Zpět do NHL? Šance jedna k biliónu, ale dveře jsem ještě nezavřel

Hokejový velikán Jaromír Jágr nevylučuje, že si ještě někdy v kariéře zahraje NHL. I když si naplno uvědomuje, že šance na návrat do nejlepší hokejové ligy světa je minimální. Sám šestačtyřicetiletý forvard ale tuto kapitolu neuzavřel. "Šance je ale tak jednu k biliónu," prozradil známý hokejista.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zamyšlený Jaromír Jágr během utkání Kladno - Litoměřice.

Článek

"Nechci v tomto ohledu moc mluvit o sobě, protože tvrdím a jsem zvyklý říkat: 'Nikdy neříkej nikdy'. Ta šance je jedna ku biliónu. Jestli za mě někdo zavřel dveře, to spíš zavřeli v NHL. Já si je nikdy nikde za sebou nezavírám. Vždycky si nechávám otevřená vrátka," řekl dnes Jágr v rozhovoru s ČTK a serverem idnes.cz.

Při zdravotních obtížích, které ho připravily o většinu minulé sezony a předčasně ukončily i jeho angažmá v Calgary, a v součtu s věkem však dobře ví, jak dlouhá by cesta za další zámořskou štací byla. Jakkoliv může být lákavá i kvůli rekordu Gordieho Howea v počtu 1767 odehraných utkání v základní části NHL. Jágr jich má na kontě 1733.

"Zaprvé na to musíš mít výkonnost, někdo tě musí chtít a hlavně to musíš sám cítit. A když to není v tobě, tak to není ani nikde na ledě. To se v tom odráží," zdůraznil Jágr.

Ve hře zůstává i Třinec

"Ta láska k tomu a vůbec něco chtít je prvním krokem, abys něco udělal. Tak je to se vším, nejen v hokeji a ve sportu. Ty zákony jsou všude stejné. Když chceš změnu, tak ji uděláš. Ale musíš ji chtít ty osobně, ne aby ti ji někdo jiný vnucoval, v tom to není," dodal Jágr.

V současnosti - i kvůli dlouhé herní absenci - se soustředí především na to, aby hrál co nejdříve a co nejlépe za prvoligové Kladno, jehož je majitelem. Stranou tak šly prozatím i úvahy o možnosti jeho střídavých startů v extralize.

"Je pravda, že jsme se trošku bavili s Třincem, ale všechno se to odvíjí od toho, abych já se cítil dobře. Co bych tam asi dělal, když nebudu hrát důstojně v první lize? To by bylo zbytečné se kamkoliv tlačit," prohlásil Jágr.

Věříte, že si Jaromír Jágr ještě zahraje v NHL?
Ano. Jednu šanci ještě dostane.
25,8 %
Ne. V NHL si již určitě nezahraje.
74,2 %
Celkem hlasovalo 6271 čtenářů.

Reklama

Související témata: