Hlavní obsah

Hokejistu Jihlavy přepadla skupina až 15 lidí. Má otřes mozku a zlomený nos

Praha

Hrozné, šílené. Hokejový útočník Dukly Jihlava Michal Hlinka byl napaden. K incidentu došlo na severu Moravy, odkud pětadvacetiletý hráč pochází. „Na jihlavského útočníka a jeho dva kamarády zaútočila ve večerních hodinách větší skupina 12 – 15 nepřizpůsobivých občanů. Policie ČR má k dispozici záznamy a bude toto napadení řešit,“ píše na klubových stránkách Dukla Jihlava.

Foto: Sport.cz

Jihlavský útočník Michal Hlinka po ataku skupiny výtržníků.

Článek

„Mám otřes mozku, zlomený nos, hematomy a tržnou ránu u pravého oka. Přišel jsem k tomu jak slepý k houslím, oni měli opodál nějakou svoji oslavu a část z nich na mě a mé dva kamarády zaútočila. Kdyby se mi nepodařilo rychle utéct, dopadl bych asi výrazně hůře. Nemohl jsem teď pořádně spát, ale už je mi o něco lépe," řekl Hlinka pro stránky hcdukla.cz.

V této sezóně odehrál Hlinka v Chance lize tři zápasy, vstřelil dva góly a na jeden přihrál.

Foto: archiv Michala Hlinky

Michal Hlinka krátce po napadení v nemocnici.

archiv Michala Hlinky

V červnu nepříjemný incident zažil také trenér Marek Melenovský. Napadení se odehrálo v noci na 5. června na jihlavském náměstí. Tam si dvojnásobný extraligový mistr s kamarádem dovolil upozornit skupinku mladíků na jejich nevhodné chování. Pak se stal terčem útoku.

„Byl jsem zaskočen, nešel jsem se prát. Nedali mi šanci se bránit. Po útoku mám zlomený nos a otřes mozku. Nyní jsem stále v nemocnici. Mám špatnou rovnováhu a neslyším na pravé ucho, ale věřím, že se to snad zlepší," poznamenal na jihlavských internetových stránkách Melenovský v polovině června.

Reklama

Související témata: