Hlavní obsah

Kladno a Vsetín jsou v půli cesty, další favorité klopýtli

Praha
Aktualizováno

Jen poloviční úspěšnost vykázali favorité v úvodních zápasech čtvrtfinálových sérií druhé nejvyšší hokejové soutěže. Zatímco Kladno proti Přerovu (4:0) a Vsetín (udolal Prostějov 4:3 v prodloužení) využily v sobotu i podruhé výhody domácího ledu, Jihlava i České Budějovice se musely před soupeři sklonit. Vítěz základní části z Jihlavy klopýtl s Litoměřicemi (1:4) a Jihočeši dokonce nedokázali ani jednou překonat brankáře Havířova Ondřeje Bláhu a prohráli 0:3. Třetí zápasy sérií hraných na čtyři vítězství jsou na programu v úterý 5. března.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Zleva Tomáš Plekanec a Jaromír Jágr z Kladna v duelu play off proti Přerovu.

Článek

Kladenští využili i ve druhém utkání čtvrtfinále play off první ligy výhody domácího prostředí a porazili Přerov jasně 4:0. Vítěznou trefu si připsal útočník Tomáš Plekanec, Jaromír Jágr nebodoval. Čisté konto vychytal Lukáš Cikánek.

Kladno mělo zápas pevně v rukou. Rytíři sice nevyužili brzkou početní výhodu, ale pak zkusil štěstí bekhendem z nulového úhlu Plekanec a po zaváhání brankáře hostů Klimeše mohl slavit.

Hned na začátku druhého dějství měli Středočeši k dispozici 27 vteřin přesilovky pět na tři. Dva Jágrovy pokusy zápěstím během ní přišly vniveč, vyrovnat mohl naopak v poslední sekundě prvního z obou trestů jeho osudový protihráč Sikora. Sólo se pokusil zakončit mezi betony, jenže Cikánka nepřelstil.

Šlo patrně o poslední okamžik, kdy se mohli Přerovští vrátit do hry. Jenže místo toho už při hře v pěti na obou stranách navýšil vedení Zikmund a na začátku 32. minuty přidal třetí gól Rytířů Svedlund.

Poté co nedohrál druhou třetinu kvůli potížím s bruslemi, naskočil Jágr opět do třetí dvacetiminutovky. Gólu se ale nedočkal, ačkoli Rytíři hráli ještě dalších 83 sekund v pěti proti třem. Po parádní Vampolově nahrávce zpečetil skóre Melka.

Prostějov zadělal na drama

Zatímco Havířov si v Českých Budějovicích rozdělil střelecký příděl po gólu v každé třetině, Litoměřice zaskočily favorizovanou Jihlavu v prostřední části hry, v níž skórovaly třikrát a vybudovaly si rozhodující náskok. Hráče z Vysočiny pak jistě muselo mrzet, že po Skořepově vedoucím gólu ještě v úvodní dvacetiminutovce neproměnil trestné střílení Čachotský. Hosty tento moment posadil do sedla a poté už skórovali jen oni.

V závěru utkání ve Vsetíně se postarali o šok prostějovští hráči Husa s Volfem, kteří svými trefami zlikvidovali dvougólové vedení domácích a vynutili si prodloužení. V něm ale rozhodl o výhře týmu z Lapače veterán Radim Kucharczyk.

Čtvrtfinále play off první hokejové ligy - 2. zápasy:
Kladno - Přerov 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Branky: 6. Plekanec, 25. Zikmund, 32. Svedlund, 56. Melka. Rozhodčí: Zubzanda, Grech - Coubal, Kokrment. Vyloučení: 6:11. Využití: 1:0. Diváci: 4628. Stav série: 2:0.
Motor České Budějovice - Havířov 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky: 13. O. Procházka, 30. Kotala, 60. Rašner. Rozhodčí: Wagner, Šindel - Zídek, Šimán. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. Diváci: 6255. Stav série: 1:1.
Jihlava - Litoměřice 1:4 (1:1, 0:3, 0:0)
Branky: 10. Skořepa - 18. Jánský, 24. O. Smetana, 28. Průžek, 33. Daniel Voženílek. Rozhodčí: Vrba, Souček - Beneš, Gančarčík. Vyloučení: 4:7, navíc Jiránek 10 min., Pekr 5 min. a do konce utkání - M. Kadlec 10 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 2884. Stav série: 1:1.
Vsetín - Prostějov 4:3 v prodl. (0:0, 1:0, 2:3 - 1:0)
Branky: 27. Karafiát, 52. Teper, 58. Pechanec, 62. Kucharczyk - 54. D. Kolář, 59. Husa, 60. L. Volf. Rozhodčí: Dědek, Kopeček - Poruba, Rožánek. Vyloučení: 7:9, navíc L. Havlík (Prostějov) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4810. Stav série: 2:0.

Reklama

Související témata: