Hlavní obsah

Kladno i bez Jágra soupeře rozstřílelo! Vsetín padl, Jihlava vydřela výhru až v nájezdech

Praha
Aktualizováno

Kladenským hokejistům chybí jediný krok k účasti v semifinále play off první ligy. Ve třetím čtvrtfinálovém duelu i bez největší hvězdy Jaromíra Jágra zvítězili na ledě Přerova vysoko 8:2 a v sérii hrané na čtyři vítězství vedou už 3:0. O svém postupu mohou Rytíři rozhodnout již ve středu. Zbývající série jsou vyrovnanější. Poprvé padl Vsetín, jenž podlehl v Prostějově 3:4 v prodloužení, naopak zaváhání z druhého domácího souboje napravily České Budějovice výhrou 2:1 v Havířově. Až v samostatných nájezdech vydřela výhru 4:3 na ledě Litoměřic favorizovaná jihlavská Dukla.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Českých Budějovic se v Havířově radují z gólu.

Článek

Kladenští mají ze všech týmů k postupu nejblíže. Třemi nahrávkami k vysokému vítězství v Přerově pomohl šestatřicetiletý útočník Tomáš Plekanec. Nejprve se podílel na úvodní trefě, kterou obránce Jiří Říha dal v 16. minutě v početní výhodě čtyři na tři. Kladno rozhodlo zápas ve druhé části, kterou ovládlo 4:1. Nejprve se Středočeši prosadili ve 23. minutě dvakrát během 19 sekund. O branky se postarali Petr Vampola a opět Říha.

Ve 32. minutě přidali Rytíři zásluhou Patrika Machače čtvrtý gól, u kterého asistoval i Plekanec. Vzápětí Antonín Melka neproměnil trestné střílení a domácí snížili. Jenže 14 vteřin před koncem druhé třetiny se Kladno radovalo popáté. Plekanec objel branku, přihrál zadovkou na bližší tyč a v brankovišti se dobře zorientoval zakončující Adam Kubík.

Přerov zkraje závěrečné dvacetiminutovky snížil, Rytíři však do konce utkání udeřili ještě třikrát. Kladno se třikrát prosadilo v přesilovkách. Kromě Plekance posbírali tři body také útočníci Ladislav Zikmund a Vampola (oba 1+2). V souboji se hodně vylučovalo, rozhodčí rozdali 76 trestných minut, z toho 56 na straně domácích.

Bezúch dal hattrick a proměnil i nájezd

Jihlava skórovala už po necelých dvou minutách, když útočník Juraj Bezúch využil početní výhodu. V 25. minutě Litoměřice dvěma góly v rozmezí 37 vteřin zvrátily skóre ve svůj prospěch. Ve 31. minutě vyrovnal ve dvojnásobné přesilové hře Bezúch. V polovině třetího dějství posunul Vojtěch Kropáček domácí znovu do vedení, ale slovo si vzal opět Bezúch, jenž dal třetí branku.

Desetiminutové prodloužení nepřineslo rozuzlení, a proto přišly na řadu nájezdy. Dukla proměnila všechny tři na rozdíl od Stadionu, který se neprosadil ani jednou. Rozhodující nájezd obstaral Tomáš Čachotský a trefil se i Bezúch.

České Budějovice vedly po první třetině zásluhou Václava Karabáčka. Rozdílový gól si po dvaceti sekundách od začátku druhé části připsal v početní výhodě Zdeněk Doležal. O kontaktní branku se v 35. minutě postaral Dominik Pawliczek, ale Motor těsný náskok uhájil.

Šilhavého třígólový večer Vsetínu nestačil

Vsetín otevřel skóre v sedmé minutě, ale Prostějov stačil v první třetině srovnat a ve 34. minutě díky Janu Starému stav otočil. Valaši srovnali ve 47. minutě, ale o necelé dvě minuty později vrátil Jestřábům vedení Lukáš Volf.

Svěřenci Jiřího Dopity se nevzdali a 65 sekund před koncem základní hrací doby dokonal hattrick útočník Vojtěch Šilhavý, který poslal duel do nastaveného času. V něm o prvním úspěchu Prostějova v sérii rozhodl druhou trefou večera odchovanec Sparty David Dvořáček. Domácím pomohly i dvě zužitkované přesilovky.

Čtvrtfinále play off první hokejové ligy - 3. zápasy:
Prostějov - Vsetín 4:3 v prodl. (1:1, 1:0, 1:2 - 1:0)
Branky: 15. a 66. Dvořáček, 34. Starý, 49. L. Volf - 7., 47. a 59. Šilhavý. Rozhodčí: Souček, Ondráček - Zídek, Otáhal. Vyloučení: 1:3. Využití: 2:0. Diváci: 3193. Stav série: 1:2.
Havířov - Motor České Budějovice 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky: 35. Pawliczek - 14. Karabáček, 21. Z. Doležal. Rozhodčí: Kopeček, Barek - Bosák, Maštalíř. Vyloučení: 5:9, navíc Bednář (Havířov) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 3019. Stav série: 1:2.
Přerov - Kladno 2:8 (0:1, 1:4, 1:3)
Branky: 34. Navrátil, 43. T. Doležal - 16. a 23. J. Říha, 23. Vampola, 32. Machač, 40. Kubík, 53. Jelínek, 56. Redlich, 60. Zikmund. Rozhodčí: Koziol, Sýkora - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 8:10, navíc Novotný 10 min a do konce utkání a Sýkora (oba Přerov) 10 min. Využití: 2:3. Diváci: 3000. Stav série: 0:3.
Litoměřice - Jihlava 3:4 po sam. nájezdech (0:1, 2:1, 1:1 - 0:0)
Branky: 25. Ščegolkov, 25. Dluhoš, 50. Kropáček - 2., 31. a 55. Bezúch, rozhodující sam. nájezd Čachotský. Rozhodčí: Doležal, Micka - Coubal, Kokrment. Vyloučení: 6:6, navíc Kajínek a Zeman (oba Jihlava) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 1740. Stav série: 1:2.
Další program:
Středa 6. března - 4. zápasy:
18:00 Litoměřice - Jihlava, Prostějov - Vsetín, Havířov - Motor České Budějovice, Přerov - Kladno.

Reklama

Související témata: