Hlavní obsah

Děsivý moment! Jágr zasáhl bruslí jihlavského gólmana, tomu crčela z obličeje krev

Jihlava/Praha
Aktualizováno

Byla to situace, při které se ve druhé třetině druhého semifinále první hokejové ligy mezi domácí Jihlavou a Kladnem tajil dech. Útočník a majitel Rytířů Jaromír Jágr při pádu nešťastně zasáhl svou bruslí gólmana Dukly Davida Honzíka, kterému od krvavého zranění v obličeji nepomohla ani maska.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Útočník Kladna Jaromír Jágr se sklání ke zraněnému brankáři Jihlavy Davidu Honzíkovi.

Článek

Honzík ve 33. minutě přikryl lapačkou puk po střele Tomáše Plekance, když od zadního mantinelu přijel před branku Jágr a nechtěně Honzíka zasáhl do hlavy. Nejprve kolenem a pak při pádu i bruslí.

Pětadvacetiletý gólman okamžitě sundal masku a sledoval, jak mu tržná rána v obličeji silně krvácí. Na ledě se strhla potyčka, po jejímž skončení šel Jágr zjistit, jaký je zdravotní stav Honzíka a omluvit se mu.

Když sedmačtyřicetiletá legenda viděla, že brankář Jihlavy silně krvácí, ihned mávala směrem ke střídačkám, aby na led přispěchal s pomocí doktor.

Honzík následně opustil led po svých s ručníkem přiloženým k obličeji a zamířil do kabiny na šití. "Jágr padal a trefil mě patou brusle přes mřížku. Neštěstí to dobře dopadlo, brusle mě netrefila do krku," říkal Honzík po utkání pro ČT a ze šrámu u pravého oka mu stále tekla krev.

Místo něj musel do branky Švéd Niklas Lundström, jenž navíc rovnou čelil přesilovce Rytířů. A už po 35 vteřinách na ledě inkasoval, když nestačil na Plekancovu ránu, díky které Kladno snížilo na 1:2.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Opuštěná jihlavská brána po krvavém zranění brankáře Jihlavy Davida Honzíka.

Plekancovo snížení Honzík neviděl. Chvíli si dokonce myslel, že naopak jeho spoluhráči zvýšili na 3:0. „Jak je (kladenský) kotel nad námi, tak jsem myslel, že jsme dali gól my. Pak jsem se kouknul na televizi a dali oni, to mě hrozně mrzelo," podotkl gólman, který začal sezonu jako dvojka v extraligové Spartě a vypomáhal v první lize Slavii, ale na konci ledna zamířil do Jihlavy.

Lundström se hned po obdrženém gólu zase vrátil na střídačku, jelikož Honzík byl po ošetření připraven k návratu do akce. „Hned jsem nevěděl, jestli budu moct pokračovat, ta kaluž krve na ledě nevypadala hezky. Bolela mě hlava, odešel jsem do šatny, kde mě doktor sešil a já se mohl vrátit zpátky," popisoval Honzík.

Utkání, které nakonec Jihlava vyhrála 3:1 a sérii srovnala na 1:1, dohrával s krvavým zraněním i Jágr. „V první třetině mě soupeř omylem kopnul do žíly a celou dobu mi to krvácelo. Nedá se nic dělat, takové je play off," vysvětloval svůj dres od krve Jágr, který v sobotu vyšel bodově naprázdno.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Kladenský Jaromír Jágr během sobotního utkání v Jihlavě.

„Abych byl upřímný, cítím se nic moc. Nejhorší jsou vždycky ty druhé zápasy ve dvou dnech. Nějak jsem to ale přežil a musím se dát dohromady. Samozřejmě musím hrát líp, očekávám od sebe lepší výkony," tvrdil sebekrticky Jágr, který jihlavským protihráčům zasadil několik hitů a v závěru se zapojil i do šarvátky.

„Člověk musí nějak pomoct, když se mu nedaří střelecky," dodal.

Reklama

Související témata: