Hlavní obsah

Pardubicím pomohl k záchraně, teď Kloz míří do Českých Budějovic

České Budějovice

Hokejisté Motoru České Budějovice sice rozhodující krok k postupu do extraligy v právě skončené sezoně neudělali, ale není čas na chmury. Vedení jihočeského klubu už sestavuje kádr pro příští prvoligový ročník. A přicházejí i zajímavé posily. Kromě útočníka Miroslava Holce z Olomouce zamíří na jih Čech i další zkušený forvard Jan Kloz z Pardubic. Paradoxem, je, že ještě koncem dubna bojoval ve východočeských barvách v baráži právě proti Českým Budějovicím.

Foto: Josef Pešout

Jan Kloz

Článek

Jan Kloz je odchovancem hokeje v Ústí nad Labem, působil v prvoligovém Kladně, Litoměřicích a v minulé sezoně vystřídal hned tři kluby. Z Litoměřic si „odskočil" na pár startů do extraligového Litvínova, ale od února už po odchodu z Litoměřic nastupoval za Pardubice v extralize.

„Jsem rád za možnost zahrát si v nejvyšší soutěži. I když jsme s Pardubicemi uspěli potom v baráži celkem jednoznačně, pořád jsme se snažili zůstat při zemi a brát soupeře s pokorou. Každý zápas byl těžký, tedy i čtveřice utkání s Českými Budějovicemi, které nepostoupily," líčil Kloz.

Dodpora fanoušků dá sebevědomí

K dominantnímu postavení Pardubic v baráži výraznou měrou přispěl čtyřmi vstřelenými brankami i asistencemi a byl součástí pracovitého týmu.

„Pomáhali jsme si navzájem. Věděli jsme, o co hrajeme. I obránci a útočníci zaskakovali třeba na brankové čáře za brankáře, padali do střel, nešlo jen o individuální statistiky hráčů. Poznal jsem obětavost týmu, na které se musí stavět. Věřím, že tyto aspekty se dají přenést do každého mužstva," uvažoval Kloz.

V Pardubicích našel výborné publikum, totéž jistě platí i o jihočeském klubu. „Je velkým přínosem, když vás fanoušci ženou dopředu. Podpora lidí zvedá hráčům sebevědomí a doufám, že to tak bude i na jihu Čech," dodal nový muž na budějovické soupisce.

Reklama

Související témata: