Hlavní obsah

Divočina na hokeji v Česku. Kanaďan chtěl inzultovat rozhodčího, zápas byl raději ukončen

K pořádné divočině došlo v úterním přípravném utkání hokejistů prvoligových Benátek nad Jizerou proti Drážďanům hrajícím druhou nejvyšší německou soutěž. Hosté deset minut před koncem základní hrací doby vedli 6:2, po řádění jejich třicetiletého kanadského útočníka Dalea Mitchella se ale hlavní rozhodčí Čáp s Jílkem raději rozhodli duel předčasně ukončit.

Foto: Zdeněk Langšádl, https://hokejbenatky.cz

Momentka z utkání hokejistů Benátek nad Jizerou a Drážďan.

Článek

V 50. minutě ještě Mitchell ukázal i něco z hokejového umění, když vstřelil šestý gól Drážďan, o necelou minutu později už ale na ledě řádil jako smyslů zbavený.

Po sérii faulů hostujících hráčů začali arbitři rozdělovat tresty, už druhý desetiminutový v zápase vyfasoval Mitchell. To však rodák z kanadské provincie Ontario nerozdýchal a vystartoval na sudího Čápa.

Podle oficiálních klubových stránek Benátek zabránili inzultaci včasným zásahem čároví rozhodčí. Rozzuřeného Kanaďana museli kromě čárových držet i jeho spoluhráči.

To ale nebylo všechno, protože Mitchell, který v sezoně 2015/16 nasbíral v dresu dánského Odense neuvěřitelných 236 trestných minut, při odchodu z ledu po trestu ve hře ještě zaútočil na benáteckou střídačku.

Rozhodčí po domluvě s Benátkami nakonec utkání raději předčasně ukončili. „Rádi bychom dohráli zápas, protože jsme byli jednoznačně lepším týmem. Nakonec bylo rozhodnutí rozhodčích ukončit utkání logické, závěr by nepomohl ani jednomu z týmů," uznal kouč Drážďan Thomas Pielmeier.

Reklama

Související témata: