Hlavní obsah

Motor vládne s obrovským náskokem. Hlavní cíl nás teprve čeká, mírní trenér Prospal euforii

Litoměřice

Spanilá jízda hokejistů Motoru České Budějovice pokračovala i ve středeční duelu první ligy na ledě Litoměřic. Jihočeši si dalším vítězstvím nejen upevnili první místo v tabulce, ale jejich náskok v čele činí už neuvěřitelných šestatřicet bodů. „Hlavní fáze sezony ale pro nás teprve přijde," glosoval trenér Václav Prospal v rozhovoru pro Sport.cz dosavadní tažení svého týmu.

Foto: Profimedia.cz

Václav Prospal může být s výkony Českých Budějovic spokojen

Článek

Absolvujete takříkajíc severočeský dvojboj. Po zápase v Litoměřicích hostíte v sobotu Chomutov, a pak následuje reprezentační přestávka. Jak to berete?

I když máme obrovský náskok, blížící se pauzu přece jen vítáme. Měli jsme vcelku náročný program. Od vánoc a v lednu jsme sehráli daleko víc zápasů než třeba předtím včetně odloženého duelu. Určitě bude dobré, když využijeme přestávku k tomu, aby kluci doplnili baterky a připravili se na další průběh sezony.

Čemu přičítáte suverénní tažení Budějovic prvoligovým maratonem?

Myslím, že jsme dobře posílili kádr. Tedy na místech, kde nás tlačila bota. Podařilo se nám přivést i charakterově výborné kluky. Mančaft šlape, jak má. Když se vyhrává, je to jednodušší. Ale velký náskok neřešíme. Do každého zápasu jdeme s pokorou, respektem ke hře soupeře. A pokaždé chceme vyhrát. Kluci se snaží, aby se náš výkon ještě zlepšoval.

Jak byste charakterizoval cíle mužstva?

Jak jsem naznačil, obrovský náskok je super, jenže naše ambice jsou všeobecně známé. Všechno se bude počítat a hodnotit až po sezoně.

Neobáváte se, že pod dojmem už jistého prvenství hokejistů Motoru po nadstavbové části může nastat i případné polevení a uspokojení?

Samozřejmě všichni víme, jak vypadá tabulka. Díky tomu, že k dispozici máme hodně hráčů, tak v týmu funguje konkurence. Na jednu stranu jde o výbornou přednost, ale zase je pro nás z trenérského štábu daleko těžší rozhodnout, koho nechat mimo sestavu. Vzhledem k těmto aspektům by žádné uspokojení nemělo přijít. Hráči chtějí přenášet prvky z tréninku i do zápasů. Ale znovu podotýkám, že nejtěžší práce nás teprve čeká.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články