Hlavní obsah

Prvoligový Chomutov posílí finský útočník Tarvainen

Hokejisté Chomutova získali před play-off první ligy zahraniční posilu do útoku. Z finské SM ligy se stěhuje na sever Čech útočník Jussi Tarvainen z týmu Saipa Lapperanta. Dvaatřicetiletý forvard se k mužstvu připojí příští týden. "Jsme přesvědčeni, že pro naše mužstvo bude stejně platný jako doposud brankář Lundell a obránce Toivonen," uvedl tiskový mluvčí klubu David Dinda.

Foto: Zdeněk Špinka/www.klhchomutov.cz

Radost hokejistů Chomutova

Článek

"Před koncem přestupního termínu jsme usilovali o řadu hráčů, Tarvainen patří k těm nejlepším, o které jsme měli zájem," řekl Dinda na chomutovském webu k přestupu robustního finského forvarda, který byl v roce 1994 draftován v NHL Edmontonem Oilers a okusil také švédskou Elitserien za týmy Luley, Malmo a Linkopingu

Tarvainen se v Chomutově potká se svými krajany brankářem Lundellem a obráncem Toivonenem, kteří severočeský celek posílili již dříve.  "Na českém trhu nebyl k dispozici téměř nikdo, proto jsme se nakonec rozhodli oslovit třetího finského hráče," prozradil Dinda a dodal, že žádné další posily již vedení před blížícím se play-off neplánuje.

Bez deseti centimetrů dvoumetrový rodák z Lahti nastoupil ve finské nejvyšší soutěži k 540 zápasům, v nichž získal 368 kanadských bodů za 157 gólů a 211 nahrávek. V letošní sezóně odehrál Tarvainen v dresu Saipa Lapperanta sedmatřicet duelů a zaznamenal čtrnáct bodů (6+8).

Vedení Chomutova vyřídilo před sobotní půlnocí, kdy odzvoní možnost přestupů, střídavé starty slávistickým útočníkům Vladimíru Růžičkovi ml. a Jakubu Sklenářovi. Z Karlových Varů by mohli za severočeský tým nastoupit forvardi David Zucker či Rastislav Dej, z Kladna pak Jakub Valský. Již dříve avizoval klub střídavé starty nejlepšího střelce Třince Davida Květoně.

Reklama

Související témata: