Hlavní obsah

Nečekaná zpráva! Lubina se rozhodl rezignovat, nahradí ho český mistr světa

Před měsícem prvoligový hokejový Prostějov oznamoval, že se domluvil na prodloužení spolupráce s hlavním trenérem Ladislavem Lubinou, který Jestřáby převzal loni v říjnu. Teď ale přichází nečekaná novinka. Lubina na pozici kouče z osobních důvodů rezignoval a ve funkci ho nahradil sedmapadesátiletý Jiří Šejba, jenž jako hráč vyhrál v roce 1985 domácí mistrovství světa.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jiří Šejba v době, kdy jako hlavní trenér vedl Mladou Boleslav.

Článek

„Láďa končí na pozici hlavního trenéra z osobních důvodů. Za odvedenou práci mu moc děkujeme. Více se k celé situaci vyjadřovat nebudeme," prohlásil pro oficiální stránky prostějovského klubu jeho sportovní manažer Jiří Vykoukal.

„Na Láďovo místo jsme angažovali Jirku Šejbu. Jirka působil několik let v Polsku a je natolik zkušený trenér, aby se rychle zorientoval v prostředí Chance ligy a poznal hráče, které máme na v současné době na soupisce," dodal Vykoukal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Lubina v Prostějově na vlastní žádost skončil.

Šejba ve své trenérské kariéře dosud vedl jako hlavní kouč v české extralize Pardubice a Mladou Boleslav, v Polsku pak Tychy a Osvětim. V uplynulém ročníku byl trenérem týmu China Golden Dragons v tuzemské třetí nejvyšší soutěži.

Reklama

Související témata: