Hlavní obsah

Havířovští hokejisté se dohodli s klubem a proti Ústí budou hrát

HAVÍŘOV

Výstražná stávka prvoligových hokejistů Havířova, kteří kvůli nevyplaceným penězům ve středu odmítli nastoupit k utkání proti Benátkám nad Jizerou, by se už neměla opakovat. Vedení klubu se s hráči dohodlo na způsobu vyrovnání a tým má v sobotu proti Ústí nad Labem nastoupit v nejsilnějším složení.

Článek

Prvoligoví hokejisté bojkotem středečního duelu reagovali na neuhrazené finanční nároky, které prý klub vůči nim dlouhodobě má. Jednatel Havířovské hokejové společnosti Petr Folta však uvedl, že se jednalo o dvanáctidenní skluz ve výplatě.

"Měli jsme s hráči pohovory a na něčem jsme se dohodli. Normálně trénují a v sobotu budou hrát," řekl v pátek prezident klubu Ivo Peštuka. Připustil, že dlužné peníze hokejistům na účty stále nepřišly. "To ne, ale domluvili jsme se na formě plnění," poznamenal Peštuka.

Finanční problémy má havířovský hokej dlouhodobě. Z důvodu neplnění smlouvy podal bývalý útočník Petr Vala v létě na klub u Krajského soudu v Ostravě návrh na insolvenční řízení, po několika dnech ho ovšem sám vzal zpět. Z podobných důvodů ve středu přistoupili ke stávce i hráči, místo nichž nastoupili k mistrovskému duelu proti Benátkám junioři a podlehli 0:5.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články