Hlavní obsah

Šlágr Kladna s Jihlavou v sobotu nebude! Hráči obou týmů jsou přitom zdraví

Praha

Sobotní utkání 8. kola prvního hokejové ligy mezi Kladnem a Jihlavou bylo odloženo. Rytíři požádali vedení Dukly o odložení zápasu na pozdější termín vzhledem k aktuální situaci a omezení návštěvnosti na 1000 diváků. O atraktivní duel je velký zájem a tisícová kapacita by byla již nyní vyprodána.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník a majitel Rytířů Jaromír Jágr a brankář Kladna Adam Brízgala.

Článek

„Zájem o tento zápas, který je pro Kladno jedním z nejatraktivnějších v sezoně, je mezi fanoušky veliký. Vzhledem k tomu, že teď můžeme do ochozů pustit pouze tisíc lidí, nemáme možnost umožnit vstup fanouškům hostů či těm, kteří momentálně nejsou držiteli permanentek. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli, že zápas s Jihlavou odložíme," vysvětlil tiskový mluvčí Rytířů Lukáš Jůdl pro klubové stránky.

„V úterý krátce po poledni mě kontaktovali zástupci Kladna s žádostí o přeložení termínu zápasu. O utkání je totiž velký zájem a poptávka převyšuje kapacitu kladenského stadionu, která je, jak známo kvůli současným opatřením, snížena na 1000 diváků. Hokej se hraje hlavně pro fanoušky, proto jsme se Kladnu rozhodli vyjít vstříc. I když samozřejmě nevíme, jaká bude situace třeba za měsíc," řekl jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban pro web Dukly.

Na Kladně věří, že se divácká omezení postupem času rozvolní a fanouškům bude vstup na stadiony umožněn ve větším počtu. Předběžný náhradní termín zápasu s Jihlavou je sobota 7. listopadu.

„Rádi bychom poděkovali za vstřícnost Jihlavě, která na přesun zápasu kývla. Dukle také záleží na tom, aby její fanoušci duel s Kladnem viděli, což tedy v této době bohužel není možné," dodal Jůdl.

Reklama

Související témata: