Hlavní obsah

Čekáme na návraty hráčů z extraligy, říká chomutovský kouč Kašpárek

CHOMUTOV

Na prvním místě tabulky I. hokejové ligy stráví krátkou přestávku na přelomu roku celek KLH Chomutov. „Je to příjemné, ale čekali jsme, že v této fázi soutěže budeme mít větší, než jen jednobodový náskok. Takhle je boj o nejlepší pozici pro play-off pořád otevřený,“ říká chomutovský trenér Milan Kašpárek v rozhovoru pro Sport cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Chomutovský trenér Milan Kašpárek očekává návrat hráčů z extraligy.

Článek

Po středeční výhře nad největším sokem z Ústí nad Labem 3:2 jste se po jednom kole zase vrátili do čela pořadí. Jak to vnímáte?

„Chtěli jsme přečkat novoroční pauzu na špici, takže z tohoto pohledu jsme spokojeni. Ale pořád mám nějaké chmury, že naše výsledky v poslední době nebyly ideální. Ztratili jsme relativně lacino body se slabšími soupeři. Na druhou stranu, i naši hráči jsou jenom lidi a není pro ně snadné zachovat si třeba šestiměsíční koncentraci a formu. Zajímalo by mě, kdo to v práci má.

Věříte, že se vám začnou vracet hráči, zapůjčení do extraligových klubů?

Otázka nestojí, jestli v to věřím. Je to dané dohodami. To by se museli jedině dlouhodobě zranit. Jiná alternativa, než jejich návrat, neexistuje. Hrdel, který vypomáhá v Mladé Boleslavi, už za nás nastoupil proti Ústí, ale ještě může hrát současně i za Středočechy. Z Varů se vrátí Kuběna a Mucha, opačným směrem zamíří Prošek. Někdy kolem půlky ledna přijdou zpátky do Chomutova s největší pravděpodobností Duda z Plzně a David Hruška z Varů. Na konci ledna se vrátí Benda ze Slavie a Grof ze Zlína. Zraněný je Hřebejk a probíhají jednání, jestli zůstane v Chomutově až do konce sezóny, nebo se vrátí do Varů.

A co Milan Procházka?

Už jsme ho stáhli z Varů, ale doléčuje si zranění ramene, které si přivodil v extralize. Snad po Novém roce začne trénovat a zapojí se postupně do hry.

Co říkáte na to, jak se střelecky v extralize momentálně prosazují Hruška a Duda?

Když jsme je pouštěli na hostování, tak jsem o jejich schopnostech nepochyboval. Pro laika je to možná nepochopitelné, ale těmto hráčům sedí víc extraliga, než první liga. V obou soutěžích se hraje úplně jiný hokej.

Jak se k vám chovají extraligové kluby, jimž vypomáháte?

Velice korektně. Nectí jen svoje potřeby a netlačí na nás. Jsou vstřícné a chápou, že i Chomutov má svoji soutěž. Myslím, že kluby s námi jednají jako rovný s rovným.

Zůstaňme u aktuálního kádru. Proč v něm chybějí někteří hráči, kteří by se jistě uplatnili?

Důvod je jednoduchý: marodka. Jsou na ní kromě zmíněných Procházky a Hřebejka ještě Davídek, Sikora, Selingr, Pavlas, Horna. Máme permanentně šest až osm hráčů zraněných za dobu, co jsem u týmu jako trenér. A tak jen počítám újmy hráčů: třísla, žebra, svalové potíže.

Jak to řešíte?

Musí naskakovat junioři. Třeba proti Ústí debutoval útočník Ptáčník. Byl na ledě pár střídání, a přesto si připsal asistenci na gól.

Zdá se, že brankářskou jedničkou Chomutova je neochvějně Hanuliak, který stačil i jednou nastoupit za Plzeň...

Já bych to takhle nestavěl. Má sice našlápnuto k uhájení postu prvního gólmana, ale play-off bude tak náročné, že si nedělám iluze o tom, že by vyřazovací část odchytal jen jeden brankář. Věřím, že když bude potřeba, dobře ho doplní Hylák s Jarinou. Složení této trojice je otevřené.

Na střídačku Chomutova jste se postavil v průběhu sezóny. Je rozhodnuto, že zůstanete minimálně do konce ročníku?

Když vedení Chomutova usoudí, že by měl přijít někdo nový, kdo bude přesně splňovat představy o trenérovi pro tento klub, tak mu místo uvolním a vrátím se k předešlé činnosti. Pokud dostanu důvěru i nadále, jsem připraven trenérsky pracovat až do konce sezóny.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články