Hlavní obsah

Zápas se mi líbil, usmíval se ústecký Rosol po derby s Chomutovem

ÚSTÍ NAD LABEM

Tomu se říká skok v čele tabulky. Ústečtí hokejisté z pozice lídra první ligy porazili druhý Chomutov 6:2 a zvýšili svůj náskok na špici už na sedm bodů. Mají tak blízko k vítězství po nadstavbové části, čímž by si zajistili i nejlepší výchozí pozici pro play-off.

Foto: Josef Pešout, Právo

Ústecký trenér Petr Rosol

Článek

„Nevím, jak vám, ale mně se zápas líbil určitě,“ prohodil po derby evidentně spokojený ústecký kouč Petr Rosol k hloučku zástupců médií. Není divu, jeho tým předváděl perfektní hokej. „Zlom nastal už v šesté minutě, kdy jsme dali dva rychlé góly a tím jsme se dostali na koně. Velmi dobře jsme bruslili a soupeře jsme přehrávali,“ líčil trenér.

Co pro mužstvo znamená sedmibodový náskok? „Ztratit bychom ho neměli, ale dokud to není černé na bílém, tak tomu nevěřím. Ve hře je patnáct bodů a stát se může cokoliv, protože to je sport,“ tvrdil Rosol.

Ústí v letošní sezóně zdolalo chomutovského soka už potřetí. „Dvakrát v prodloužení a teď o čtyři góly. Ale musíme mít na paměti loňský rok, kdy jsme měli v průběhu sezóny podobnou bilanci a pak jsme prohráli v rozhodujícím finále. Víme, že se Chomutovu vrátí do kádru kvalitní hráči, ale jména mužstvo nedělají,“ uvažoval kouč.

Přijdou do Ústí ještě posily? „Do týmu nechci moc zasahovat. Jednoho až dva hráče bychom však vzali. Čtyři by byli asi moc. Někde jsem četl, že by k nám měl přijít Petr Ton ze Sparty, ale nevím, kde se to vzalo,“ usmál se Rosol.  

Kašpárek: Byla to tragédie

Chomutovský výkon v derby byl zklamáním. „Soupeř hrál výborně, ale také hlavně díky nám. Hodně jsme mu situaci ulehčili. A k naší hře? Vůbec mě nenapadají slušná slova, jimiž bych to vyjádřil. Prostě to byla tragédie. Neomlouvá nás ani oslabená sestava vinou zranění,“ krčil rameny trenér Milan Kašpárek.

„Za dobu tří měsíců, co jsem na lavičce, jsem neměl dva zápasy po sobě mužstvo ve stejném složení. Ne proto, že bych chtěl s kádrem míchat, ale ze zdravotních důvodů. Máme dlouhodobě hráče na marodce. Z první pětky nám chybějí obránci Pulpán, Bombic a střední útočník Kraft, dále Selingr, Milan Procházka, Horna,“ připomněl kouč.

„Z extraligy se nám vrátí jen Duda z Plzně a Grof ze Zlína. O Bendovi, který je ve Slavii, se rozhodne v neděli večer. Může se vrátit i nemusí, je to tak padesát na padesát. Když by se objevil někdo jako případná posila, tak se o tom budeme bavit, ale teď to říci neumím,“ poznamenal ještě Kašpárek.

Reklama

Související témata: