Hlavní obsah

První výhra zvedne sebevědomí, říká chomutovský David Hruška

CHOMUTOV

První cíl splněn. To si mohou říci hokejisté Chomutova po úspěšném vstupu do semifinále prvoligového play-off. Zdolali Duklu Jihlava 3:1 a k postupu do finále jim chybí už „jen“ tři vítězství. „Ale nebude to asi lehká série. Jsme proto rádi za první výhru, která nám zvedne sebevědomí,“ řekl pro Sport cz. útočník David Hruška, jeden z chomutovských útočných lídrů.

Foto: Josef Pešout, Právo

David Hruška

Článek

„Jihlavě výborně zachytal brankář, který Duklu držel celý zápas. Uklidnili jsme se až po prvním vstřeleném gólu. S výsledkem jsme spokojeni,“ pokýval hlavou Hruška. Jihlavě chyběli klíčoví útočníci Čachotský, Padělek a Bakus. „Ale i bez nich soupeř bojoval a byl hodně nepříjemný. My jsme se ale soustředili hlavně na svůj výkon,“ tvrdil kanonýr, který se vrátil do Chomutova po hostování v Karlových Varech. „Po očku jsem sledoval varské snažení v předkole play-off se Slavií, ale jsem hráčem Chomutova a tady je teď moje hlavní práce,“ prohlásil útočník.

„Myslím, že v našich silách je se herně zlepšovat. Po čtvrtfinále jsme měli nějaký čas přestávku a znovu se dostáváme do tempa. Věřím, že v nedělním duelu navážeme na sobotní výhru a pojedeme do Jihlavy za stavu 2:0 na zápasy,“ dodal Hruška.

Spokojený Filip Seman

Vedoucí branku Chomutova v sobotu vstřelil Filip Seman. „Jak říkal David Hruška, velkou překážkou byl pro nás gólman Řehoř. V play-off se hraje takříkajíc na krev a záleží na tom, kdo ze soupeřů toho svého protivníka přetlačí. Hru do těla nemá nikdo rád. Nevím, proč hosté po mé brance něco reklamovali, byl to regulérní gól,“ tvrdil útočník, který během této sezóny vystřídal chomutovský i kadaňský dres. „Vážím si toho, že jsem se udržel v chomutovském kádru i pro závěr sezóny.

Ve čtvrtfinále proti Hradci Králové jsem neskóroval, ale měl jsem čtyři nahrávky. A nyní poznávám i radost z gólu,“ ohlédl se Filip Seman, jehož bratr Daniel bojuje v obraně Třince. „Těší mě, že Třinec porazil na úvod play-off Litvínov 6:0. Bráchovi přeji, aby vyhráli titul v extralize. Kádr na to mají. A já kdybych současně postoupil s Chomutovem do extraligy, tak by to byla pro naši rodinu senzace. Ale musíme být pokorní,“ usmál se chomutovský forvard.

Je Chomutov nejsilnějším mužstvem, v němž Filip Seman zatím působil? „Těžko říci. Mám odehráno i pár zápasů v extralize za Vítkovice po boku Burgera, Hubáčka. Ale nějaké srovnávání mě teď nezatěžuje. Hlavně potřebujeme s Chomutovem vyhrávat,“ dodal útočník.

Zápas Chomutov-Jihlava sledovali v hledišti i ústečtí trenéři Petr Rosol a Milan Skrbek, protože vítěz této dvojice narazí ve finále na lepšího z dua Ústí nad Labem-Havlíčkův Brod.

Reklama

Související témata: