Hlavní obsah

Chci Ústí co nejvíce pomoci, říká plzeňský obránce Jeřábek

Vítanou posilu mohou ve finiši první ligy využít hokejisté Ústí nad Labem. Už v pondělním prvním semifinále proti Havlíčkovu Brodu (4:2) poprvé za severočeský tým nastoupil plzeňský obránce Jakub Jeřábek. „Je to pro mne prodloužení sezóny poté, co jsme s Plzní vypadli v předkole extraligového play-off. A chci ústeckým klukům co nejvíce pomoci,“ řekl Jeřábek v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jakub Jeřábek

Článek

V únoru jste nastoupil za českou reprezentaci na Švédských hokejových hrách. Jak na to vzpomínáte?

Odehrál jsem třetinu proti Švédům a hned jsme dostali gól. Bylo to pro mě velké ponaučení. Snad mi ta reprezentační premiéra něco dala i směrem do budoucnosti. Vážím si toho, že jsem mohl být v šatně s Červenkou, Škoulou a dalšími borci zvučných jmen.

S Plzní jste vypadli v sérii s Litvínovem. Už vás to přebolelo?

Když jsme po bodovém odpočtu dohnali velkou ztrátu a dostali se do předkola, tak jsme nečekali, že rychle skončíme v play-off. Určitě jsme věřili v postup do čtvrtfinále. Bohužel se to nepovedlo. A byli jsme z toho všichni hodně zklamaní.

Jak se zrodil váš přesun do Ústí?

Myslím, že už před sezónou si nás Ústí pojistilo společně s Honzou Kovářem na případný střídavý start. Bylo to trochu o nás bez nás. Dozvěděli jsme se to poněkud později. Starty za Ústí beru jako satisfakci za vypadnutí z play-off. S týmem jsem od pátečního večera a pokaždé se na stadión těším. Bydlím v penzionu u Kováře. Nejsem náročný na luxus a tohle ubytování mi vyhovuje.

Co ústecké ambice?

Musíme se hlavně soustředit na semifinálovou sérii s Havlíčkovým Brodem. Chceme zahrát dobré zápasy. Z týmu už spadla nervozita, která Ústecké provázela ve čtvrtfinále s Vrchlabím. Snad se ještě herně zlepšíme a ve finále bude na co koukat.

Počítáte, že vaším finálovým soupeřem bude Chomutov?

Určitě. Z Plzně tam je Honza Stránský a vrátil se i Radek Duda, který nám vypomáhal v Plzni. Na ledě nezná bratra, je to bojovník.

Očekáváte pozvánku na dubnový reprezentační kemp?

Nějaké informace proběhly, ale nechávám tomu volný průběh. Momentálně se reprezentačním tématem nezabývám. A případná příprava na mistrovství světa? To je ještě daleko.

Uvažujete už o příští sezóně?

Chtěl bych zůstat v české extralize a tudíž v Plzni.

Reklama