Hlavní obsah

Jakub Lev je nejlepším střelcem Ústeckých Lvů. Zaujme svými výkony Plzeň?

S pěti góly je dvacetiletý útočník Jakub Lev aktuálně nejlepším střelcem Ústeckých Lvů v první hokejové lize. I jeho produktivita pomohla severočeskému týmu k posunu do čela tabulky. „Jsem rád za šanci, jakou dostávám v Ústí. Chtěl bych se v budoucnu vrátit do sestavy extraligové Plzně, ale k tomu musím podávat kvalitní výkony v první lize,“ říká Jakub Lev v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Jakub Lev je nejlepším střelcem Ústí.

Článek

Jak jste se dostal do ústeckého mužstva?

Jenže v srpnu jsem hrál za Plzeň. Byl jsem s týmem i na turné ve Finsku v rámci European Trophy. Poznal jsem úplně jiný hokej, než dosud. Hlavně mě zaujali finští bruslaři. Přitom jsme proti nim oba zápasy vyhráli, takže jsme byli spokojení. A pak jsem bojoval za Plzeň i v zápasech na českém ledě. Krátce před startem sezóny ale přišla nabídka z Ústí. Stihl jsem dva přípravné duely a hned jsem vstoupil do první ligy.

Přece jen se ještě zastavme u plzeňského klubu. Jaké pro vás bylo nastupovat po boku Martina Straky, Tomáše Vlasáka nebo dalších hvězd extraligy?

Měl jsem štěstí být s nimi v kádru už dva roky díky tomu, že jsem jako mladík naskočil do áčka. Moc oba útočníky, ale i další zkušené plzeňské hráče, obdivuji. Při zápasech i při tréninku jsem se snažil od nich něco přiučit. V extralize jsem odehrál asi přes čtyřicet utkání.

Jaká je ústecká kabina?

Ve Slovanu Ústí jsou výborné podmínky i kvalitní kádr. I v něm jsou osobnosti, třeba Honza Alinč a Honza Klobouček.

Znal jste už dříve nějaké ústecké hráče?

S brankářem Pavlem Francouzem jsme chodili v Plzni do stejné třídy v základní škole! Teď jsme se sešli v jednom týmu.

Cítíte dobrou střeleckou formu?

V posledních třech kolech jsem dal čtyři góly, celkem v šesti zápasech jsem se trefil pětkrát. Není to špatná bilance, ale vzhledem k šancím jsem těch branek mohl vstřelit i víc. Máme ovšem vyrovnané útočné řady a skórovat může kdokoliv.

Doufáte v rychlý návrat do Plzně?

V Ústí jsem na hostování s možností střídavých startů zpátky v Plzni, ale myslím, že v Ústí strávím nepřetržitě aspoň měsíc. Možná by mě Plzeňští povolali dřív, kdyby se mi extrémně dařilo (úsměv).

Jak to máte s ubytováním v severočeském městě?

Plzeň není od Ústí, co se týče cestování tak daleko, ale občas přebývám v Ústí. Klub se o nás dobře postaral. Nemohu si na nic stěžovat.

Reklama

Související témata: