Hlavní obsah

Chceme uhájit první osmičku, říká litoměřický trenér Setikovský

Dostat se poprvé v historii klubu do prvoligového play off. Takový cíl si stanovili pro druhou polovinu sezóny hokejisté Stadiónu Litoměřice. „Zatím k tomu máme nakročeno, ale čeká nás ještě hodně práce,“ uvažoval trenér Jindřich Setikovský v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér hokejistů Litoměřic Jiří Setikovský

Článek

Jaký je váš pohled na současné dění v prvoligové soutěži?

I z tabulky je patrné, že situace kolem strategické osmé příčky je hodně vyrovnaná a dramatická. Jednou vyhrajete a jste sedmí, dvakrát prohrajete a padnete na desáté místo. To je charakteristický rys většiny mužstev, která mají podobné ambice jako Litoměřice.

Co bude pro případnou účast v play off určující?

Když to vezmu čistě ze stránky našeho klubu, tak hodně bude záležet na tom, kolik nám po lednové uzávěrce přestupů a hostování zbude hráčů pro finiš sezóny. Máme průběžně k dispozici hokejisty z Litvínova a Ústí nad Labem a těžko předpokládat, jestli zůstanou. Proto chceme do konce ledna nasbírat co nejvíce bodů. Těší mě skalp favorizovaného Chomutova a věřím, že plný bodový příspěvek získáme i v sobotu proti Mostu.

Nedávno do vašeho týmu naskočil útočník Rudovský a hned se uvedl střelecky...

Je to kladenský hráč, který začínal sezónu v Mostě, kde se moc nechytil. A minulý týden jsme si ho vytáhli až z druholigového Děčína.

Neobáváte se, že si Mladá Boleslav stáhne produktivního Loskota?

Zatím se o tom moc nemluví. Možná k tomu ale dojde a bude to pro nás třeba nepříjemné překvapení.

Jak tedy může vypadat kádr pro závěr sezóny?

To je pořád otevřené. Pro trenéry je těžké přemýšlet o sestavě na dva měsíce dopředu. Ale každopádně bychom chtěli uhájit pozici v první osmičce. Už kvůli litoměřickým divákům, kteří po loňském postupu vzali první ligu za svou a rádi bychom se jim odvděčili startem v play off.

Reklama

Související témata: