Hlavní obsah

Robinsonův trest platí, Řezníček chce detaily o údajném rasismu

Praha

Třízápasový trest pro útočníka hokejové Slavie Nathana Robinsona v baráži o extraligu za faul z utkání proti Litvínovu, které se hrálo před týdnem, zůstává v platnosti. Disciplinární komise se odvoláním Pražanů kvůli formálním nedostatkům ani nezabývala. Ředitel extraligy Josef Řezníček chce ale od klubu získat bližší informace o údajných "verbálních útocích" litvínovských hráčů na adresu kanadského útočníka tmavé pleti.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský forvard Rostislav Martynek (vlevo) a Peter Hraško ze Slavie v baráži o extraligu. Ilustrační snímek.

Článek

Robinson v utkání 5. kola baráže otevřel skóre duelu, v němž nakonec Litvínov vyhrál 4:3 v prodloužení. Vítězný gól padl během jeho trestu na pět minut a do konce utkání za bodnutí Michala Trávníčka hokejkou. Slavia usilovala o zkrácení dodatečně uděleného trestu na tři utkání a jedním z argumentů bylo, že Robinson musel po celý zápas čelit urážkám protihráčům, které měly rasistický podtext.

První podané odvolání z 11. dubna se Slavii vrátilo zpět, neboť žádost o zmírnění trestu byla adresována disciplinární komisi, ale podle soutěžního a disciplinárního řádu by se jí musel zabývat řídící orgán soutěže. Slavia proto stáhla svou žádost a podala proti původnímu rozhodnutí předsedy disciplinární komise odpor. V rozporu s disciplinárním řádem ho však nepodal Robinson jako účastník řízení, ale klub. Proto ani odpor nemohl být projednán.

Extraligový šéf Řezníček se ale hodlá zabývat obviněním hráčů Litvínova z rasismu. Požádal proto Slavii o upřesnění, kteří hráči loňského mistra se uvedeného jednání dopustili a kdy. Rovněž chce vědět, které osoby by mohly svým svědectvím přispět k objasnění záležitosti.

Uvedl, že jednání s rasistickým podtextem považuje za nepřípustné a na základě nezbytných doplňujících informací je připraven iniciovat případné disciplinární řízení.

Robinson si mezitím odpykal již dvě třetiny trestu, který mu vyprší po dnešním duelu 8. kola baráže proti Karlovým Varům. Pro Slavii je důležitým hráčem. V základní části první ligy zaznamenal za 51 utkání 46 bodů díky 16 gólům a 30 asistencím. V play off přidal během osmi duelů gól a pět nahrávek. V baráži má zatím bilanci pěti utkání a čtyř bodů (3+1).

Reklama

Související témata: