Hlavní obsah

Jako na rybníku... Musíme se probrat, burcuje nový trenér Patera kladenské Rytíře

Ústí nad Labem

Kamkoli přijedou hokejisté Kladna k přípravnému zápasu, jsou oprávněně pod drobnohledem fanoušků a každý ze soupeřů se chce proti nim vytáhnout. Nejinak tomu bylo v Ústí nad Labem, kde v repríze loňského čtvrtfinále první ligy domácí Slovan přehrál kladenské Rytíře poměrem 3:2. „Musíme se probrat,“ říká k dosavadní přípravě nový trenér Kladna Pavel Patera.

Foto: Petr Horník, Právo

Pavel Patera.

Článek

Za Kladno nastoupili v Ústí nad Labem i útočníci Tenkrát a D. Tůma, kteří se na jaře podíleli právě v ústeckém dresu na vyřazení středočeského celku z play off. Jak hodnotíte zápas z celkového pohledu?

První třetina byla z naší strany totálně zpackaná. Vůbec jsme nehráli zodpovědně, což rozhodlo o vývoji utkání. Asi jsme urazili kartu a nezasloužili jsme si vyhrát. Až od druhé třetiny jsme se zlepšili a i třetí část byla solidní. Takhle jsme měli hrát od začátku. Ale když se nebojuje šedesát minut, ale třeba jen čtyřicet, nemůže to na úspěch stačit.

Diváci si při zápasech Kladna možná připadají jak na extralize - v kádru Rytířů jsou Ton, Burger, Jánský, Cetkovský, Ptáček, J. Drtina, P. Hořava, zmíněný Tenkrát, Pekr a další známí hráči.

Já asi ale jako v elitní soutěži nepřipadám. Znovu mě mrzí, že zpočátku jsme v Ústí působili jako na rybníku. Takhle se hokej v současné době hrát nedá.

Jaké z toho plynou poznatky?

Rychle se musíme probrat. Jestli bychom se měli v dosavadním stylu prezentovat i v první lize, nemáme šanci se někam dostat. Spoléhat na zkušenosti - to nemůže stačit. Je třeba odvést daleko víc, padat do střel, chodit do soubojů a do brány. Jestli si to hráči neuvědomí, tak to lepší nebude.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články