Hlavní obsah

Krize Slavie vyhnala juniory na porážku. Splněný sen a debakl v jednom balení

Praha

Divoké období zažívá hokejová Slavia. Klub chce nasadit finanční redukční dietu a některá jména poslat do světa. Především ta dražší. To se nelíbí hráčům, kteří v sobotu odmítli nastoupit k utkání v Prostějově. Na to reagovalo vedení, že tudy cesta nevede. A-tým a ti z kanceláře bojují a na led museli junioři, kteří vyfasovali třináct gólů. Navíc šlo o jejich druhý zápas během jednoho dne. Že nastoupí i za chlapy, zjistili po odehrání svého juniorského utkání.

Foto: Facebook: hc-slavia.cz

Junioři Slavie padli v Prostějově, prohráli 0:13 v utkání první ligy, když museli nastoupit za stávkující A tým.

Článek

Porážka v Jihlavě, balení výstroje a směr domů. Ne. Nečekané povolání k souboji v WSM lize. "O tom, že nastoupíme, jsme se dozvěděli hned po skončení našeho utkání s Duklou," citoval slávistický web hc-hokej.cz Dávida Kohúta. „Každý z nás snil o tom, že jednou nastoupí za áčko Slavie," dodal osmnáctiletý útočník. Přání splněno, jen šlo o trochu divoký scénář.

Premiéry se dočkalo nečekaně více hráčů. Ti zažili návštěvu 3258 diváků. "Do zápasu jsme chtěli dát všechno, nechtěli jsme se na to vykašlat. Říkali jsme si, že je to pro všechny velká příležitost," přiznal gólman Dominik Šorf.

První třetina 2:0, druhá 2:0, poté došly síly a 9:0. Celkové resumé 13:0! „Prostějovská síla byla znát. Přesto si myslím, že celkově můžeme být spokojení. A to hlavně s tím, jak jsme uhráli první dvě třetiny, které se nám docela povedly," řekl Šofr.

Dají si junioři ve středu repete?

Fanoušci věděli, že nepřijela pravá Slavia, ale záskok. Na jednu stranu snadná výhra a body, na druhé straně uznání, že hráči, také neplnoletí, vydrželi. „Gesto fanoušků bylo úžasné. Za takovou zkušenost jsem strašně rád," přiznal Šorf. „Atmosféra byla neskutečná, výsledek je krutý, ale nechali jsme tam všechno," přidal se Kohút.

Další zápas v první lize má Slavia na programu ve středu v Českých Budějovicích. Kdo usedne do autobusu směr jižní Čechy? Pokud se nevyřeší finance, které pálí management a řeší hráči, mohou si dát junioři klidně repete. Juniorský sen může mít pokračování, ale samotná Slavia se přitom může ocitnout v pekle, pokud si své problémy nevyřeší.

Reklama

Související témata: