Hlavní obsah

Srdcař přišel pomoct v těžkých časech. Tihle kluci chtějí bojovat za Slavii, tvrdí její ikona

Praha

Ve Slavii působil dlouhých osmnáct sezón, sešívaným pomohl získat dva mistrovské tituly v extralize a patří mezi klubové legendy. Po minulé sezóně, kdy se mu jako kapitánovi nepodařilo vrátit červenobílé zpátky do nejvyšší soutěže, obránce Pavel Kolařík dospěl k názoru, že nastal čas se s vrcholovým hokejem pomalu rozloučit. Proto odešel hrát třetí nejvyšší soutěž do pražské Kobry. Ovšem nyní, když se klub jeho srdce dostal do existenčních problémů, se třiačtyřicetiletý zadák rozhodl do Slavie vrátit a pomoct jí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Slavie Praha Pavel Kolařík.

Článek

Kvůli finančním problémům vyhlásila Slavia redukční dietu, smlouvu rozvázala hned s osmi hráči a místo vyhlídek na návrat do extraligy bude ráda, když se vůbec zachrání ve WSM lize.

Kolaříkovi není osud klubu lhostejný, a jelikož má ve Slavii vyřízené střídavé starty, ve středu s mužstvem odcestoval k zápasu do Českých Budějovic. „S klukama jsme se viděli poprvé ráno v den zápasu v kabině, tak jsme se seznámili," připomenul Kolařík pro oficiální stránky Slavie, že k mužstvu se až ve středu připojilo pět nových hráčů, které sešívaní získali na hostování či střídavé starty.

Chvíli si to bude sedat, tvrdí Kolařík

Mnozí čekali, že slávisté odjedou z Budějovic s výpraskem, ten ale nepřišel. Pražané sice gól nevstřelili, utkání ale odehráli se ctí a prohráli 0:3. „Nemáme se za co stydět. Na to, jak byla sestava rychle slátaná, to bylo docela dobré. První třetina byla podle mého názoru vyrovnaná a od toho se musíme odrazit," burcuje Kolařík, jenž odehrál 23 zápasů v NHL za Boston a zažil i světový šampionát v roce 2003.

„Jsou tady kluci, kteří chtějí za Slavii bojovat, do toho přišli mladí nováčci. Ti do toho přidají správnou krev. Chvíli si to bude sedat, protože noví kluci se budou muset trochu rozkoukat a zadaptovat. Snad to bude jenom lepší, protože nálada je dobrá a bojovná," věří obránce, jenž za jedenáct dní oslaví už čtyřiačtyřicáté narozeniny.

V případě potřeby je připraven Slavii dál vypomáhat. „Záleží to na trenérech a na tom, koho přivedou do obrany. Pokud přijdou třeba dva tři kluci a uzdraví se Tonda Růžička, zase můžu pokračovat na Kobře. Uvidíme, jak se to vyvine," uzavírá Kolařík.

Reklama

Související témata: