Hlavní obsah

Bitkaři NHL se setkali v Kladně. Útočník Rytířů vzpomínal na Kočího pěst do hlavy

Kladno

V zámořské NHL i nižší AHL proti sobě nejednou neváhali shodit rukavice a rozdat si to ve férovém pěstním souboji. Ve středu se David Kočí s Joshem Grattonem, dva vyhlášení hokejoví bitkaři, potkali znovu. Byť už ne přímo na ledě, kanadský útočník krátce na Kočího zavzpomínal.

Foto: http://www.rytirikladno.cz/

Útočník Kladna Josh Gratton.

Článek

Dnes čtyřiatřicetiletý Gratton strávil v NHL čtyři sezóny, když nastupoval za Philadelphii a Phoenix. Trenéři od něj nikdy neočekávali roli ofenzivního tahouna týmu, platil však za velmi nesmlouvavého defenzivního hráče, který se nebojí postavit za své spoluhráče. Klidně i vyvoláním bitky.

Jedna taková přišla i 10. března 2007, kdy David Kočí zažíval v dresu Chicaga svůj debut v NHL. Už ve třetí minutě se oba kohouti do sebe pustili a v šarvátce měl navrch kanadský forvard Phoenixu, který českého obránce zasáhl několika přesnými ranami pěstí do hlavy.

To však ale ještě nebyl konec, ve stejné třetině se Kočí s Grattonem našli znovu a opět byli v sobě. Druhé kolo už bylo podstatně vyrovnanější, podle hlasování hokejových fanoušků dokonce vyhrál Kočí.

Gratton v roce 2010 zamířil do Evropy k tehdy proslulým bitkařům do Čechova. V dresu Viťazu nasbíral v sezóně 2010/11 ve 24 zápasech nevídaných 170 trestných minut. Následně si vyzkoušel i jiné angažmá v KHL za Astanu, aby pak hrál i v Dánsku či Finsku. Uplynulou sezónu se sice vrátil zpátky do zámoří do AHL, letos na začátku ledna ale kývnul Kladnu, v němž je zatím na zkoušku.

Osud tomu tak asi chtěl, že premiéru za Rytíře ve WSM lize absolvoval ve středu proti Prostějovu, kde jako asistent trenéra působí právě David Kočí. A bylo to po letech milé setkání.

Po zápase si podali ruce

„Po zápase (Kladno vyhrálo 3:2 po nájezdech) za mnou Josh přijel a podal mi ruku, to bylo příjemné. Myslím, že od Kladna je jeho příchod dobrý tah. Nejvíc se jeho přínos pro tým ukáže v play off," uvedl Kočí v rozhovoru pro Kladenský deník.

„Vybavím si několik rvaček s ním. Jeho pěst do hlavy byla opravdu tvrdá. Je to tvrdý kluk, ale s dobrým charakterem. Jsem rád, že se stal trenérem," říkal zase na adresu Kočí Gratton v rozhovoru pro Rytíř TV.

Reklama