Hlavní obsah

Bitka jako řemen! Kladeňák ošlehaný NHL po ní provokoval střídačku Dukly

Praha

Byl to souboj jedněch z nejlepších týmů první hokejové ligy se vším všudy. Bitva třetího Kladna s druhou Jihlavou snesla extraligové parametry. Fanoušci si přišli na své, kromě výborného hokeje okořeněného sedmi brankami viděli ve šlágru 44. kola WSM ligy i nelítostnou bitku mezi kanadským Rytířem Joshem Grattonem a Vlastimilem Bilčíkem z Dukly.

Bitka v utkání 1. hokejové ligyVideo: RYTÍŘ TV

 
Článek

Že půjde o vyostřenou bitvu, se všichni přesvědčili krátce po úvodním buly. Obránce hostí Jan Říha si totiž už po pěti minutách počíhal na Grattona a vyhlášeného provokatéra a bitkaře se zkušenostmi z NHL poslal učebnicovým bodyčkem k ledu.

Odpověď kanadského rváče sice nepřišla okamžitě, Říhův zákrok si ale moc dobře pamatoval. Gratton, jenž se v NHL pobil i s Davidem Kočím a po odchodu z NHL nastupoval i za tehdejší bitkaře z Čechova v KHL, nejprve trefil jihlavského kapitána Dobrovolného, který musel kvůli zranění předčasně odstoupit ze hry.

O chvilku později si čtyřiatřicetiletý útočník vyšlápl i na Filipa Dundáčka, jehož přišpendlil na plexisklo. To už však nezůstalo bez odezvy. Po Grattonovi vystartoval jihlavský Vlastimil Bilčík, shodil rukavice a vyzval soka na souboj.

Byla z toho tvrdá a nesmlouvá, nicméně korektní pěstní potyčka, která trvala více než půl minuty. Gratton po ní ještě svými gesty provokoval střídačku Dukly, pak ale stejně jako Bilčík zamířil do kabin, jelikož jim rozhodčí udělil trest na pět minut a do konce utkání.

„Oba kluci si to rozdali férově. Josh přišel do Kladna na tvrdou práci, udávat tón zápasů. Vlasta Bilčík mě překvapil, postavil se k tomu perfektně," říkal pro Kladenský deník útočník Rytířů Petr Ton, jenž se s Bilčíkem potkal při angažmá v brněnské Kometě. „Ta rvačka byla naprosto férová, oběma bych dal jenom dvě plus dvě minuty," soudil Ton po utkání, které jeho Kladno vyhrálo 5:2 a na druhou Jihlavu tak ztrácí už pouhý bod.

Reklama

Související témata: