Hlavní obsah

Slavia uhradila dluhy hráčům. O licenci ale stále může v krajním případě přijít. Proč?

Vyřazení z první ligy, které hokejové Slavii v krajním případě kvůli dlužným výplatám několika svým hráčům hrozilo, se nekoná. Tedy alespoň prozatím. Pražský klub ve stanoveném termínu uhradil závazky vůči svým hokejistům a Českému svazu ledního hokeje (ČSLH) jako řídícímu orgánu druhé nejvyšší soutěže. Definitivně vyhráno ale sešívaní ještě nemají.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Slavie Praha - ilustrační foto.

Článek

Slavii se v říjnu nepodařilo sehnat sponzory, se kterými by se klub mohl pokusit zabojovat o návrat do extraligy, a tak sešívání během rozehrané sezóny pozměnili své sportovní cíle a vyhlásili „redukční dietu" spojenou s razantními úspornými opatřeními.

Samotní hráči následně formou protestu odmítli 8. října odcestovat k utkání WSM ligy do Prostějova. Místo nich zápas odehráli junioři, kteří v ten den nastoupili k duelu své kategorie v Jihlavě. Večer pak z Prostějova odjeli s debaklem 0:13.

Během října pak na požádání klubu odešli brankář Alexandr Hylák, obránci Peter Hraško, Marek Drtina a útočníci Jaroslav Markovič, Henri Tuominen, Milan Mikulík, Tomáš Jiránek a Michal Dragoun.

Slavia má lhůtu do 6. června

Šesti z nich měla Slavia dlužit říjnovou výplatu. Výkonný výbor ČSLH 13. dubna na svém posledním zasedání stanovil pražskému klubu, že do 28. dubna musí dlužné sumy urovnat. To sice Slavia splnila, nyní ale před ní stojí další problém.

Vzhledem k tomu, že od posledního zasedání výkonného výboru ČSLH uplatnili svoje pohledávky vůči Slavii další její hráči, musejí se sešívaní vypořádat i s nimi. Od ČSLH dostali lhůtu do 6. června. V případě, že k uvedenému datu pohledávky vypořádány nebudou, bude výkonný výbor postupovat v souladu s platnými řády ČSLH. V krajním případě tedy Slavii dál hrozí vyloučení z druhé nejvyšší soutěže.

Reklama