Hlavní obsah

Sokolovská uhelná už nebude podporovat hokej v Karlových Varech

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů přišli po pádu do první ligy o dlouhodobého generálního partnera a tím i o zásadní částku 15 miliónů z klubového rozpočtu. Společnost Sokolovská uhelná již nebude západočeský klub nadále podporovat. Karlovarští informovali o rozhodnutí společnosti na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karlovarští hokejisté - ilustrační foto

Článek

Majiteli klubu Karlu Holoubkovi ho během úterního jednání prezentoval předseda dozorčí rady Sokolovské uhelné František Štěpánek. S odůvodněním, že těžební společnost a zároveň i výrobce elektrické energie chystá v nadcházejícím období výrazné a vysoké investice, které budou značně zatěžovat hospodaření firmy.

Sokolovská uhelná tak končí s podporou klubu, jež trvala 20 let. Od roku 1997 byla hlavním partnerem, o pět let později se posunula na pozici generálního partnera.

"Bez podpory této společnosti bychom nikdy nedosáhli tak výrazných úspěchů, jakými byly tituly vicemistrů a mistrů ČR mužů, nemohli bychom působit 20 let v nejvyšší hokejové soutěži, nedosáhli mnoha úspěchů v mládežnických kategoriích a masivního rozvoje mládežnického hokeje v našem klubu," uvedl klub v tiskové zprávě.

Finanční injekce od Sokolovské uhelné byla pro neúspěšného účastníka baráže o extraligu jedním ze čtyř hlavních pilířů rozpočtu pro příští ročník, v němž chce Energie dosáhnout okamžitého návratu mezi elitu. Klub ale nyní musí především dosáhnout jistoty své životaschopnosti.

Hrozí snížení finanční podpory i z radnice

"Nahradit tak silného dlouholetého partnera nebude vůbec jednoduché a před managementem klubu v tuto chvíli vyvstává zásadní úkol tuto složitou situaci vyřešit," přiznal klub v prohlášení.

Západočeši navíc čelí hrozbě snížení finanční podpory ze strany města, od něhož hokejový klub dostával 23,5 miliónu korun ročně. V této částce je však zahrnuta část peněz na mládežnický sport, část jich pak jde přes podporu KV Areny.

"Zastupitelstvo se zavázalo, že do konce volebního období bude klub podporovat touto částkou. Byla tam ale podmínka, že klub bude v extralize. Tato podmínka nyní splněna není," řekl ČTK před měsícem primátor Petr Kulhánek. "Předpokládám, že podpora mládežnického hokeje zůstane i nadále," dodal Kulhánek.

HC Energie dostávala v minulých letech dotace i z Karlovarského kraje ve výši pět miliónů korun, většina peněz ale byla určena také na mládežnický sport. Je možné, že po sestupu do nižší soutěže upraví svou podporu i kraj.

Reklama

Související témata: