Hlavní obsah

Slavii dluhy nesrazily, do boje se hrne Vsetín. Naganská esa jdou proti sobě. Bez sestupu i předkola!

Praha

I se Slavií, která odvrátila hrozbu maléru kvůli financím, a s ambiciózním vsetínským nováčkem, který jde do boje s novým názvem. Tak se 9. září rozjede druhá nejvyšší domácí hokejová soutěž. Hracími dny zůstávají soboty a středy s několika vloženými pondělky. Základní část má opět 52 kol a skončí 24. února. Prvních osm týmů postoupí do čtvrtfinále play off. Novinky? Předkolo se v příští sezóně hrát nebude. Nesestupuje se. Devátému až čtrnáctému týmu po základní části tedy skončí sezóna.

Foto: hc-vsetin.cz

Hokejisté Vsetína, ilustrační snímek.

Článek

Systém soutěže by podle hokej.cz měl zaručovat optimální poměr domácích utkání v sobotu a ve středu. Soutěž také respektuje listopadovou a prosincovou reprezentační přestávku. Všechny zápasy první ligy by podle informací webu Českých Budějovic měli řídit čtyři rozhodčí.

Některé kluby ostře kritizují, že play off bude hrát jen osm účastníků, o čemž rozhodlo těsné hlasování. "Je to nejen dle našeho klubu velice nešťastné řešení směrem ke kvalitě soutěže, protože se ani nepadá a kluby které budou mít malou, nebo žádnou šanci na play-off to zabalí, drahé hráče pustí a kvalita soutěže i návštěvnost půjde dolů," tvrdí na klubovém webu havířovský manažer Patrik Rimmel

Už teď je jasné, že na sebe v boji o účast v baráži o extraligu ostře narazí zájmy slavných hráčů. Jan Čaloun vede hokej v Ústí nad Labem, Jaromír Jágr s Pavlem Paterou na Kladně. Nyní míří do WSM Ligy jejich spoluhráč z Nagana Jiří Dopita, a to na střídačce VHK Robe Vsetín. Dá se čekat pěkně ostrý boj o dvě místa v baráži o extraligu.

Starou slávu oživující vsetínský nováček soutěže vstoupí do sezóny zápasem v Ústí. Doma se Valaši poprvé představí ve středu 13. září proti Karlovým Varům. Šlágrem prvního kola může být hanácké derby mezi Přerovem a Prostějovem. České Budějovice zajíždějí do Litoměřic, Třebíč se zase utká před vlastními fanoušky s Benátkami nad Jizerou.

Slavia zahájí nový ročník duelem v Edenu, kam přijede Havířov. „Výkonný výbor ČSLH vzal v minulém týdnu na vědomí, že klub HC Slavia Praha uhradil závazky vůči hráčům, což mu bylo uloženo rozhodnutím výkonného výboru ČSLH z května 2017," cituje hokej.cz ze svazové zprávy.

Již dříve bylo schváleno, že od sezóny 2017/2018 je nyní čtrnáctičlenná WSM liga nesestupová a účastníků by mělo v příštích letech přibývat, aby více šancí mohli dostávat mladí hráči. Rozšiřovat budou soutěž vítězové druhé ligy. V roce 2020, po mistrovství světa juniorů v ČR, se novinky mají zhodnotit a rozhodne se o dalším postupu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články