Hlavní obsah

Jágrova sezónní premiéra se blíží. Na led může vyjet už příští týden!

Praha

Oblékne dres a stane se Rytířem? Nastoupí Jaromír Jágr v první lize v dresu Kladna? Možné to je. Přání fanoušků se může stát realitou už příští týden. Pětačtyřicetiletý útočník stále preferuje angažmá v NHL, ale proč se nerozehrát v druhé nejvyšší české soutěži. Navíc v klubu, který vlastní.

Foto: Adam Soukup, Rytíři Kladno

Hokejista Jaromír Jágr trénoval na kladenském ledě.

Článek

Jaromír Jágr o své budoucnosti v NHL.

„Tuto možnost vám mohu potvrdit. Varianta, že Jaromír Jágr nastoupí za Kladno příští týden, tu je, ale je to možnost, ke které nemusí nakonec dojít. Samozřejmě Jaromír je náš hráč, vlastní klub, takže pokud se rozhodne, všechny náležitosti se dají rychle vyřídit, aby mohl nastoupit," řekl Sport.cz mluvčí klubu Vít Heral.

Kladenští Rytíři se zatím drží ve WSM lize na první příčce, když ze čtyř utkání získali deset bodů. Týmu se daří. Mužstvo se dělí o první místo v počtu vstřelených branek ze všech mužstev (15), k tomu inkasovalo nejméně gólů (6). „Pokud by se rozhodl nastoupit, tak ho trenéři nechají hrát. Určitě by nastoupil doma," dodal Heral.

Jestliže se budeme držet varianty příštího týdne, ve hře je zápas příští středu s Benátky nad Jizerou. Následně sobota s Přerovem.

Program týmu Rytíři Kladno
Sobota 23. září doma s Ústí nad Labem
Pondělí 25. září venku s Karlovými Vary
Středa 27. září doma s Benátky nad Jizerou
Sobota 30. září doma s Přerovem

Jágr přesto preferuje NHL, ve středu se ozvala oficiálně i KHL. Zájem projevil Něftěchimik Nižněkamsk. "Čekáme, jak se rozhodne. Nemůžu říct, s kým jsem konkrétně mluvil, ale o našem zájmu ví," nechal se slyšet generální manažer ruského klubu Rail Jakupov.

"Kdybych se teď rozhodl, že chci jít hrát do NHL, místa v ní jsou. Jenže já tam nechci jít jenom hrát, musí mi to dávat smysl," řekl v rozhovoru pro Sport.cz Jágr na začátku září.

Zámořská soutěž startuje 5. října. Pokud se budou nadále natahovat jednání s možnými adepty v NHL a zápasy se budou blížit, Jágr by chtěl naskočit do ligy rozehraný. A proč ne právě z Kladna.

Nastoupí Jaromír Jágr v této sezóně za Kladno?
Ano
77,3 %
Ne
22,7 %
Celkem hlasovalo 8949 čtenářů.

Reklama

Související témata: