Hlavní obsah

Vzestup a pád hokejového gentlemana. Hudler stále nemá angažmá. Stane se hvězdnou posilou Vsetína?

Výborný hokejista a zároveň rebel. Před dvěma lety přebíral v zámoří cenu pro hokejového gentlemana, v Česku na začátku října ztropil obscénní aférku v letadle. Třiatřicetiletý Jiří Hudler je typický příklad současného bohéma. Jenže tento způsob života mu možná zkrátí jeho aktivní kariéru.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Hudler na tréninku národního týmu.

Článek

Psal se červen 2015 a v Las Vegas se vyhlašovali vítězové prestižních cen za uplynulý ročník NHL. Jednu z nich získal i Hudler. Jako první český hokejista v historii získal Lady Byng Trophy - cenu pro hokejového gentlemana. Svou tehdejší pohodu demonstroval olomoucký rodák netradičním výstupem. Na pódium přišel jen v ponožkách, protože ho tlačily boty. Tehdy měl za sebou velmi úspěšnou sezónu v Calgary, v jehož dresu zaznamenal v 78 zápasech 76 bodů.

Hudler ale na bodové hody v další sezóně u Plamenů nenavázal a kanadský klub ho v únoru 2016 vyměnil za volby v draftu 2016 a 2018 na Floridu. U Panthers dohrál ročník s bilancí 11 bodů v 19 duelech. Poté se stal volným nechráněným hráčem, kterého si vybral Dallas. Tomu se upsal zkušený forvard na rok.

Záhadná nemoc

Působení ve Stars ale rozjelo současné trable. Hudler odehrál jen 32 utkání, více mu nedovolilo zdraví. Lékaři nemohli přijít, co bývalého hráče Lva Praha či Vsetína, trápí. „Absolvoval velké množství nejrůznějších testů a další ještě budou následovat, abychom přišli na to, co mu vlastně je," prozradil v listopadu 2016 tehdejší kouč Dallasu Lindy Ruff. „Jeho nemoc je naprostou záhadou."

Doteď se přesně neví, co útočníkovi bylo. Spekulovalo se o lymské borelióze či viru, který koloval v krvi. „Jirka už je každopádně špatný z toho, že pořád neví, co mu vlastně je," prozradil v listopadu hráčův agent Pavel Maršoun.

Záhadná nemoc Hudlerovi vzala naději na prodloužení kariéry v zámoří. Hvězdy s ním přestaly počítat a neozval se ani jiný klub. Nikdo nechtěl riskovat, že se scénář bude opakovat.

Laso ze Vsetína?

A tak se vítěz Stanley Cupu z roku 2008 sbalil a letěl do rodné vlasti. Jenže před pár dny se objevily zprávy, že hokejový gentleman obtěžoval při cestě v letadle personál, po kterém žádal kokain. A když ho nedostal, vyhrožoval prý stevardkám smrtí. Své chování pak musel vysvětlovat na policii, která přijela na popud personálu rovnou na letiště.

Přesto možná ještě žije naděje na angažmá. Současný manažer Vsetína a Hudlerův bývalý spoluhráč Radim Tesařík v rozhovoru pro klubové stránky přiznal, že spolu mluvili. „Před měsícem jsme byli v kontaktu, volal mi, že by rád na Vsetíně trénoval, ale podle posledních zpráv na tom ještě není zdravotně v pořádku."

Potvrdil, že rozhodně nic hotového zatím není. „Co se týče jeho velkého návratu, tak ten je ve hvězdách."

Kariéra třiatřicetiletého Hudlera nyní stojí na křehkých základech. Nikdo další zatím oficiálně o jeho služby zájem neprojevil. Ve vzduchu tak visí i možný konec kariéry...

Zaslouží si milovník večírků a zároveň borec, který nastoupil v NHL do více než 700 zápasů, tímto způsobem končit kariéru?
Ano
22,7 %
Ne
77,3 %
Celkem hlasovalo 12906 čtenářů.

Reklama

Související témata: