Hlavní obsah

Svaz snížil Prostějovu pokutu o 50 tisíc korun

Praha

Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) vyhověl Prostějovu a snížil prvoligovému klubu po jeho odvolání o 50 tisíc korun pokutu, kterou mu před třemi týdny vyměřila disciplinární komise. Místo částky 132 050 korun tak Jestřábi za závažné porušení licenčního řádu zaplatí 82 050 korun.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Prostějovští chybovali, když v situační zprávě neuvedli dluh, který měli vůči hráči Matouši Maxmiliánu Venkrbcovi. Kromě toho dlužili celkem 92 000 korun i svazu poté, co neuhradili pokutu 40 000 korun za nezajištění povinností pořadatelské služby v utkání Prostějov - Přerov z 2. listopadu minulého roku a dalších 50.000 korun ze stejného důvodu při duelu Prostějov - Přerov z poloviny letošního února.

Klub měl navíc zaplatit i poplatky za disciplinární projednání. Vše uhradil místo stanoveného termínu až v polovině letošního září poté, co ho vyzval sekretariát svazu. Nyní výkonný výbor ČSLH rozhodl o snížení pokuty, když přihlédl k opatřením, jež klub přijal, aby podobným nepřístojnostem v budoucnosti zabránil.

Výkonný výbor ČSLH rovněž vyhověl žádosti trenérů juniorské reprezentace a se souhlasem extraligových klubů pozastavil pro období 17. listopadu až 7. ledna 2018 platnost pravidla pro nasazování mladých hráčů v soutěži. A to s cílem vytvořit hokejistům ze širší nominace a vedení reprezentace co nejlepší podmínky v závěrečné fázi přípravy na mistrovství světa juniorů.

Šampionát se odehraje od 26. prosince do 5. ledna 2018 v Buffalu. Podobný postup bude v období od 13. prosince do 7. ledna 2018 uplatněn i v první WSM lize. Na základě rozhodnutí výkonného výboru ČSLH budou moci v těchto termínech nastupovat v obou nejvyšších domácích soutěžích hráči bez omezení věku.

Reklama

Související témata: