Hlavní obsah

Osmnáct gólů za dva zápasy. Máme formu, těší Vykoukala po kanonádě Prostějova

Nevídanou střeleckou formu prokazují v poslední době hokejisté Prostějova. Ve dvou zápasech WSM ligy po sobě během tří dní uštědřili svým soupeřům gólové nadílky. V sobotu roznesli na domácím ledě Třebíč 9:0 a hned v pondělí dominovali v Ústí nad Labem po vítězství 9:1.

Foto: Sport.cz

Hokejisté Prostějova deklasovali Ústí.

Článek

Prostějovský celek se opírá o elitní útočnou formaci složenou z bývalých, či současných extraligových hráčů, kterou tvoří Tomáš Divíšek, Tomáš Nouza a Jan Starý. Divíšek působil v sedmi klubech nejvyšší soutěže - v Pardubicích, Plzni, Slavii Praha, Mladé Boleslavi, Kometě Brno, Chomutově, pražské Spartě. Do Prostějova ale přišel před probíhající sezónou z prvoligového Mostu po jeho sestupu z WSM Ligy. A v dresu Jestřábů z hanáckého klubu má po 24. kolech momentálně bilanci 11gólů a 13 asistencí.

Starý kromě nynějšího působení v Prostějově současně letos nastupuje i za Pardubice v extralize, Nouza s extraligovými zkušenostmi z Mladé Boleslavi zamířil do Prostějova před půl rokem z Motoru České Budějovice, v první lize stihl nastřádat za současný klub zatím 11 gólů a 14 asistencí.

Všichni adepti se do osmičky nedostanou

Prostějovský trenér Jiří Vykoukal si cení obrovské produktivity i ofenzivního herního projevu svého týmu. „Také v Ústí jsme odehráli zápas podle toho, jak jsme si řekli. Hráči i za rozhodnutého stavu dodržovali pokyny a výsledkem bylo narůstající skóre v náš prospěch. Pro domácí je to asi kruté, ale bereme to tak, že se počítají další body, které jsme získali. Není důležité, o kolik gólů jsme vyhráli, ovšem uznávám, že výsledky 9:0 a 9:1 jsou pro nás příjemné," kvitoval někdejší reprezentační obránce střelecké hody v podání svých svěřenců.

Prostějovští hokejisté figurují na pátém místě tabulky. „Bodovali jsme už v osmi kolech po sobě a chceme se držet co nejvýše. Soutěž je vyrovnaná a našlapaná. Kdo chce do play off, musí častokrát vyhrávat. Pro většinu celků je asi cílem první osmička, kam se však všichni adepti nedostanou. Tlačenice na pozice pro vyřazovací část přináší i fyzické a psychické nároky, ale pokud je počet míst pro play off takhle omezený bez možnosti předkola, musíme se s podobnými tlaky vyrovnat," uvažoval Vykoukal.

Šlágrem středečního kola WSM ligy může být právě souboj Prostějova s lídrem z Karlových Varů. Půjde o konfrontaci dvou nejproduktivnějších týmů soutěže. Vary nastřílely dosud 85 branek, Hanáci jen o tři méně.

Reklama

Související témata: