Hlavní obsah

Kladno hlásí obrovskou posilu! Přichází mistr světa, který válel s Jágrem

Praha
Aktualizováno

Ve své sbírce má zlatou medaili z mistrovství světa 2009, titul v ruské Superlize s Omskem, ve kterém strávil většinu své bohaté kariéry a zahrál si v něm i s řadou Čechů včetně Jaromíra Jágra. Nyní si ruský hokejový útočník Anton Kurjanov v čtyřiatřiceti letech premiérově vyzkouší zahraniční angažmá. Zkušený centr posílil prvoligové Kladno, se kterým podepsal smlouvu do konce sezóny. K Rytířům se navíc z Litvínova vrací i jejich odchovanec Miloslav Hořava mladší.

Foto: Profimedia.cz

Anton Kurjanov slaví gól v dresu ruské reprezentace proti USA na MS 2009.

Článek

Pochopitelně, že nejlepší léta už má Anton Kurjanov za sebou, i přesto by jeho angažování mohlo být pro kladenské Rytíře terno a oživení pro celou WSM ligu. Vždyť ruskou nejvyšší soutěž poprvé okusil už v sezóně 2002/03 a až dosud odehrál v Superlize a později v Kontinentální lize i s play off 753 zápasů s bilancí 158 gólů a 292 kanadských bodů.

Barvy Omsku hájil Kurjanov dlouhých čtrnáct sezón, v roce 2004 s ním získal mistrovský titul v Superlize. V Rusku pak ještě nastupoval za Čeljabinsk a poslední dvě sezóny za Chanty-Mansijsk, v probíhajícím ročníku zaznamenal čtyři asistence.

„S Antonem jsem nastupoval tři roky v Omsku a hrál tam s ním i Jarda Jágr (majitel kladenských Rytířů). Vím, co je to za hráče a zároveň ho znám jako člověka. Poslední měsíc nehrál, takže mu dáme trochu času," říká pro oficiální klubové stránky asistent kladenského trenéra Pavel Patera s tím, že ve středečním domácím zápase se Vsetínem se Kurjanov ještě v sestavě Rytířů neobjeví.

„Jsem přesvědčený, že v rozhodující fázi sezóny nám hodně pomůže jak při hře pět na pět, tak v přesilovkách," doplňuje Patera.

Hořava se v Kladně sejde s otcem a bratrem

Další akvizicí, která se v pondělí Rytířům upsala do konce sezóny, je jejich odchovanec pětatřicetiletý Miloslav Hořava mladší. Ten se tak v týmu sejde se svým otcem Milošem (trenér Kladna) a rovněž mladším bratrem Petrem (obránce). Hořava naposledy oblékal dres Kladna v sezóně 2014/15. V Litvínově, s nímž v roce 2015 vyhrál domácí extraligu, se v aktuálním ročníku trápil, když ve 14 odehraných duelech nebodoval.

„Viděli jsme, že Miloš neměl odpovídající herní vytížení. Zkontaktovali jsme proto vedení Litvínova, aby nám Miloše pustilo, což se povedlo. Vidíme v něm střelce a těch není nikdy dost. Navíc je to vynikající bruslař," pochvaluje si Patera Hořavův návrat.

Posilování Rytířů, kterým v tabulce WSM ligy patří třetí příčka s dvoubodovou ztrátou na vedoucí České Budějovice, by dvěma pondělními příchody ještě nemuselo končit. „Oči máme otevřené neustále, ale nechceme měnit půlku kádru. Jádro týmu máme zdravé jak na ledě, tak v kabině," uzavírá Patera.

Reklama

Související témata: