Hlavní obsah

Do Varů mě zlákaly postupové cíle, říká obránce Krejčí

Karlovy Vary

Má zkušenosti z české i slovenské nejvyšší soutěže, momentálně však hokejový obránce Daniel Krejčí válí ve WSM lize za Karlovy Vary. „Chtěl bych společně s týmem zabojovat o postup mezi elitu," říká Krejčí v rozhovoru pro Sport.cz. Prozradil rovněž, že není v příbuzenském vztahu s útočníkem Bostonu Davidem Krejčím, když tvrdí, že tahle věc zajímala i novináře v zámoří.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karlovarský útočník Václav Skuhravý

Článek

Jaká máte za sebou hokejové zkušenosti?

Jsem odchovancem pražské Slavie, kde jsem v juniorském věku spíše jen trénoval s áčkem, strávil jsem i rok v Třinci a pak se vrátil do Slavie. Celkově jsem stihl do svých pětadvaceti let přes stovku startů v české extralize. Ve Slavii jsem hrál například i s Bedýnkou, tedy Jardou Bednářem. Potom jsem se přesunul do slovenského Zvolenu, kde jsem byl dva roky. V tamní extralize mě trénoval i český kouč Josef Turek, kterého jsem znal už ze společného působení v české šestnáctce a osmnáctce. Do Zvolena jsem šel tehdy i kvůli němu. Zahrál jsem si tam i semifinále slovenské extraligy.

Co vás přimělo k návratu na česká kluziště?

Chtěl jsem se vrátit, i když na Slovensku jsem získal dobrou zkušenost. Mluvil jsem s karlovarským manažerem panem Kverkou. Říkal mi, že budují mužstvo, které má za cíl bojovat hned o postup zpátky do extraligy. To mě oslovilo.

Jaký hokej vám vyhovuje?

Otevřenější herní projev, to je něco pro mě. Raději útočím, než bráním. I WSM liga je ale těžká. Musíme se připravit na houževnatost a odpor soupeřů a namotivovat se na každý zápas. I tady sbírám ze všech stran potřebné poznatky. Dá se říci, že nás všeobecně považují za favority. Jsme zvědaví, jak to dopadne.

Zdá se, že největšími aspiranty na účast v baráži o extraligu jsou kromě Karlových Varů také České Budějovice, Kladno.

Může to tak vyznívat po nynějších třiceti kolech. Ale ještě je před námi skoro celá druhá půlka základní části. Nerozlišuji, jestli hrajeme hezčím nebo ošklivějším stylem, všechno je to hokej. A k němu patří dřina, ať je to extraliga nebo první liga.

Na co chcete především spoléhat?

Máme natrénované některé věci v přesilovce. Je nepříjemné, když makáme a nedaří se nám konce zápasů. Pak je to frustrující. Ale hlavně si hodláme vytvářet šance a z nich potřebujeme dávat góly. Soupeři vědí, že jsme v popředí tabulky a často se zaměřují na defenzivu. I to je pro nás příprava na prvoligové play off a snad i na baráž. Proto si chceme vyzkoušet všechny herní systémy.

Leckoho by mohlo napadnout, zda nejste v nějakém příbuzenském vztahu s útočníkem Davidem Krejčím z Bostonu v NHL. Ptají se vás na to novináři často?

V příbuzenském vztahu nejsme. Ale vzpomínám si, že se mě na to ptali novináři na mistrovství světa dvacítek v Kanadě. Byl jsem v národním týmu v době, kdy za dvacítku hráli Hertl a Jaškin.

Reklama

Související témata: