Hlavní obsah

Motivace v první lize mi nechybí, říká karlovarský útočník Rachůnek

Karlovy Vary

Nejproduktivnějším hráčem karlovarské Energie ve WSM hokejové lize je útočník Tomáš Rachůnek. Třebaže kvůli zranění chyběl v sedmi zápasech ze třiceti kol, má na svém kontě při třiadvaceti startech v dosavadním průběhu soutěže deset gólů a šestnáct asistencí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Rachůnek (vlevo) na archivním snímku s Jiřím Sekáčem na srazu reprezentace.

Článek

Šestadvacetiletý Rachůnek působil během kariéry už ve třech klubech KHL - v HC Lev Praha, Novokuzněcku a Slovanu Bratislava. Extraligu okusil mj. v Plzni, pražské Spartě, Olomouci a v minulých dvou sezónách právě v Karlových Varech, s nimiž zažil na jaře sestup.

Po několika měsících účinkování na prvoligovém ledě může srovnávat. „V extralize dominují ostřílení hráči, mnozí mají zkušenosti z KHL a někteří i z NHL. V soutěži není na nic čas, hokejisté rychle přemýšlejí a jsou i takticky vyspělí. V první lize jsou možná mladší hráči, kteří jsou přitom dobře bruslařsky vybavení. Ale někdy se tahle soutěž podobá juniorskému hokeji, alespoň v podání některých celků," nabízí Rachůnek svůj pohled.

Byť při svém dřívějším angažmá v extralize zanechal dobrou stopu, s aktuálním návratem ani formou případných střídavých startů či hostování moc nepočítá. „Mám smlouvu ve Varech, a tak to bude do konce sezóny. Rozhodně mi tady neschází motivace. Chceme postoupit, a to je obrovská vidina. Děláme pro to všechno už teď a věřím, že ve stejném duchu vydržíme až do závěru," přesvědčuje útočník.

Přiznává, že si Vary prošly menším útlumem. „Momentálně ale není důležité postavení v tabulce. Dali jsme si nějaký cíl, který se nemění. Přišel lehký pokles výkonnosti a chceme se z něj vyhrabat a poučit," rozebírá Rachůnek.

Nejbližší metou je pro karlovarský celek co nejlepší výchozí pozice pro prvoligové play off. „Víme ale, že České Budějovice a Kladno mají vysokou kvalitu. To jsou naši největší konkurenti. Ale i ostatní týmy jdou do toho naplno. Vršek tabulky je vyrovnaný, záleží na každém bodu," dodává zkušený útočník.

Reklama

Související témata: