Hlavní obsah

Krev, nosítka a strach o Jágra! Takhle srazili legendu u mantinelu

Aktualizováno

Bučení diváků a obavy o zdravotní stav Jaromíra Jágra, v takové atmosféře probíhal zápas mezi Kladnem a Havířovem v 50. kole WSM ligy. Už ve třetí minutě byla hvězda domácích tvrdě sražena hostujícím Sikorou a v utkání nepokračovala. Domácí hokejisté nakonec duel i bez odstoupivší ikony zvládli a po soustředěném výkonu zvítězili 3:1.

Jágr byl naražen na hrazení, musel být ošetřován a odešel do šatny.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Jágr strávil na ledě 92 vteřin, pak přišla na řadu přesilová hra. Ikona českého sportu si kryla u pravého mantinelu puk, když jej Sikora zezadu narazil na mantinel. Nedávná posila Kladna z Calgary upadla hlavou na hrazení.

Po nárazu zůstal Jágr chvíli bezvládně ležet, po apelu hráčů přispěchal lékař Kladna Petr Fulín, objevila se i nosítka. Evidentně otřesený Jágr se nakonec se zkrvaveným dresem odebral za pomoci doktora na střídačku a pak zmizel v útrobách stadiónu. Přes protesty kladenských trenérů sudí Tomáš Zubzanda a Michal Kostourek zákrok neposoudili jako nedovolený.

První zprávy, které přišly z tiskového oddělení kladenského klubu hovoří o tom, že je Jágr pouze otřesený.

"Měl krvavé zranění a už se rozhodl v utkání dál nepokračovat. Je to hokej. Jágr není Terminátor, je to jen člověk. Dostal úder do hlavy a nedohrál. Jeho zdravotní stav nemohu úplně říci, ale byl v péči lékaře," uvedl tiskový mluvčí Rytířů Vít Heral.

Někteří diváci ve chvíli, kdy bylo zřejmé, že ´osmašedesátka´ nebude pokračovat, kladenský stadión předčasně opustili.

Šestačtyřicetiletý harcovník nastoupil ke svému pátému duelu za Rytíře po příchodu z NHL a z předešlých čtyř duelů měl na kontě čtyři body za čtyři asistence. Nastupuje s poraněnými vazy v pravém koleni, které ho limitovaly v dresu Calgary a kvůli kterým se objevil v sestavě Flames naposledy 31. prosince proti Chicagu.

I kvůli problémům s třísly za Calgary sehrál Jágr v sezoně jen 22 zápasů, v nichž zaznamenal gól a šest asistencí. Za Kladno musí nastoupit ve zbývajících dvou duelech základní části ve středu v Českých Budějovicích i za týden doma proti Prostějovu, aby měl šanci i v případě postupu ve čtvrtfinále a semifinále ve čtyřech zápasech sehrát 15 utkání nutných k startu v baráži o extraligu.

50. kolo první hokejové ligy:
Kladno - Havířov 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Branky: 23. Štindl, 34. Redlich, 48. T. Kaut - 30. Pořízek. Rozhodčí: Zubzanda, Kostourek - Belko, Kokrment. Vyloučení: 5:12. Bez využití. Diváci: 5200 (vyprodáno)

Reklama

Související témata: