Hlavní obsah

Prostějov - Kladno 3:4 PPStav série 2:4Kladno postupuje! Jágr opět pospíchal z ledu, potřebuje ještě pět zápasů

Praha
Aktualizováno

Kladenští Rytíři postoupili do semifinále WSM ligy. Nad Prostějovem vyhráli 4:2 na zápasy. V tom posledním zvítězili na moravském ledě 4:3 v prodloužení. Po jednozápasové pauze na ledě Jestřábů naskočil opět i zraněný Jaromír Jágr. Výhru v úvodním vhazování si připsali Kladenští a okamžitě poté ´osmašedesátka´ pospíchala z hrací plochy. Započteno jí bylo pět vteřin, potřebuje nastoupit ještě v pěti zápasech, aby mohla hrát v baráži o extraligu. Bojovat o ni bude s Motorem České Budějovice. Druhou dvojici tvoří Karlovy Vary s pražskou Slavií. Začíná se v úterý.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Jaromír Jágr na střídačce Kladna.

Článek

Jaromír Jágr v Prostějově nastoupí. Řekl to při otevření Síně slávy kladenského hokeje

Kladno první dva zápasy před svými fanoušky vyhrálo - 4:2 a 2:1. Následující dvě bitvy patřily také domácím, dva úspěchy Prostějova 4:3 po samostatných nájezdech, 3:2 po prodloužení a série byla srovnána. Kladno si pak ovšem připsalo další vítězství - 3:2. A dnes ještě jedno 4:3 v prodloužení.

Na rozdíl od úterního domácího duelu se Jágr tentokrát objevil na ledě, aby zvýšil svou šanci v případě dalšího postupu Rytířů zasáhnout do baráže. Stejně jako v prvních čtyřech duelech série se jen mihl v prvním střídání. Podle regulí musí k účasti v baráži sehrát za Kladno 15 utkání, v současné době jich má šestačtyřicetiletý druhý nejproduktivnější hráč historie NHL na kontě deset.

Jágr se vrátil do Kladna na konci ledna z Calgary, kde jej od prosince nepustilo do hry zraněné koleno. Nastupoval s ortézou a odehrál čtyři celé duely. V pátém utkání v 50. kole 17. února doma proti Havířovu jej už ve třetí minutě vyřadil ze hry zákrok útočníka Marka Sikory u mantinelu.

Svůj aktuální stav Jágr okomentoval při středečním slavnostním otevření Síně slávy kladenského hokeje. "Byl jsem u profesora Koláře. Abych pravdu řekl, bolí mě to, ale na druhou stranu podle profesora Koláře budu moct do dvou dnů lehce potrénovat nebo začít cvičit," uvedl Jágr.

"Je pravda, že během těch čtrnácti dnů a i toho měsíce, kdy jsem nehrál v Calgary, pak jsem nastoupil na pět zápasů a byla další pauza, tak jsem nemohl vůbec nic dělat a hrozně mi ochably nohy. Když jdu něco dělat nebo si zabruslit, tak je ta zátěž na koleno větší a necítím se moc dobře," prohlásil Jágr.

"Musím pomaloučku začít a doufat, že se naši hráči dostanou co nejdál a dají mi tu šanci, abych letos ještě nastoupil," dodal Jágr, který v případě konce sezóny v Kladně má možnost ještě střídavých startů v extraligovém Třinci.

V Prostějově prohrávalo Kladno od šesté minuty po přesilovkové trefě bývalého kladenského útočníka Jana Rudovského, ale za 110 vteřin vyrovnal Jakub Strnad a ve 12. minutě otočil stav František Matula. Domácí Jestřábi vyrovnali po 93 vteřinách druhého dějství díky Matouši Venkrbcovi.

Kladnu vrátil vedení ve 47. minutě při vyloučení Marka Drtiny David Tůma, jenže za pět minut smazal ztrátu při Tůmově trestu Tomáš Nouza. Kladno, které prohrálo v nastavení oba předešlé duely v Prostějově, tentokrát v prodloužení uspělo. V čase 62:07 rozhodl svou druhou trefou v utkání Strnad.

Další tři čtvrtfinálové série skončily dříve. Karlovy Vary - Vsetín 4:0 na zápasy, České Budějovice - Havířov 4:1 a Slavia přehrála Přerov 4:0 na utkání.

Semifinále začne v úterý

V semifinále se utkají vítěz základní části Karlovy Vary se čtvrtou pražskou Slavií a druhý Motor České Budějovice s třetím Kladnem. Rozhodl o tom dnešní postup Rytířů přes Prostějov. Série, hrané rovněž na čtyři vítězné zápasy, určí účastníky baráže o extraligu. Skončí nejdříve v neděli 18. března a nejpozději v sobotu 24. března.

Vítěze čeká souboj s dvěma nejhoršími celky extraligy. Jedním z nich bude Litvínov, třináctá Jihlava ztrácí pět kol před koncem play out na dvanáctou Mladou Boleslav 11 bodů. Baráž odstartuje v úterý 27. března a týmy se utkají čtyřkolově každý s každým, odehraje se tedy 12 kol. Skončí v neděli 22. dubna.

Čtvrtfinále play off první hokejové ligy - 6. zápas:
Prostějov - Kladno 3:4 v prodl. (1:2, 1:0, 1:1 - 0:1)
Branky: 6. Rudovský, 22. Venkrbec, 52. Nouza - 8. a 63. J. Strnad, 12. F. Matula, 47. D. Tůma. Rozhodčí: J. Doležal, T. Veselý - Lučan, Maštalíř. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. Diváci: 3116.
Konečný stav série 2:4
Ostatní série
Karlovy Vary - Vsetín 4:0 na zápasy
České Budějovice - Havířov 4:1
Slavia - Přerov 4:0
Program semifinále play off:
Úterý 13. března - 1. zápasy:
17:30 HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha
ČEZ Motor České Budějovice - Rytíři Kladno
Středa 14. března - 2. zápasy:
17:30 HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha
ČEZ Motor České Budějovice - Rytíři Kladno
Sobota 17. března - 3. zápasy:
14:30 HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary
16:00 Rytíři Kladno - ČEZ Motor České Budějovice
Neděle 18. března - 4. zápasy:
16:00 Rytíři Kladno - ČEZ Motor České Budějovice
17:00 HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary
Úterý 20. března - případné 5. zápasy:
17:30 HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha
ČEZ Motor České Budějovice - Rytíři Kladno
Čtvrtek 22. března - případné 6. zápasy:
18:00 HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary
Rytíři Kladno - ČEZ Motor České Budějovice
Sobota 24. března - případné 7. zápasy:
17:00 HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha
ČEZ Motor České Budějovice - Rytíři Kladno

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články