Hlavní obsah

Prospal si vybral parťáka pro trénování v Českých Budějovicích

České Budějovice

Trenér Václav Prospal povede hokejisty Českých Budějovic v příštím ročníku první ligy společně s asistentem Alešem Totterem. U týmu Jihočechů budou i nadále pokračovat kondiční kouč František Bombic a trenér brankářů Stanislav Hrubec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Českých Budějovic Václav Prospal.

Článek

„Vybíral jsem si lidi, o kterých vím, že hokej milují, tráví na zimáku spoustu času a sdílí se mnou stejný pohled na to, jak bychom měli a chtěli hrát," uvedl Prospal na klubovém webu.

Šestačtyřicetiletý Totter v minulosti v Českých Budějovic již působil, v sezóně 2013/14 tam trénoval juniorku. Naposledy vedl Polonii Bytom v polské lize.

„V roce 2013 jsem pod jeho vedením absolvoval spoustu tréninkových jednotek. Vím tedy, že je to nesmírně kvalitní trenér, poctivý, pracovitý, miluje hokej a má na něj stejný pohled jako já. Od té doby jsme zůstali v kontaktu a jsem moc rád, že přijal mou nabídku spolupráce," řekl Prospal.

Třiačtyřicetiletý dvojnásobný mistr světa Prospal oficiálně převzal Motor po Marianu Jelínkovi na konci března. S klubem podepsal dvouletou smlouvu a bude řídit celý sportovní úsek klubu. Kvůli angažmá v Českých Budějovic se vrátil z USA zpět domů. Vedle Tottera bude u týmu působit ještě jeden asistent.

Reklama

Související témata: