Hlavní obsah

Anulace dosavadních výsledků, nebo kontumace těch zbylých? O Kadani už je rozhodnuto

Praha

Sportovně-technická komise Českého svazu ledního hokeje rozhodla, že dosavadní výsledky Kadaně, která minulý týden kvůli finančním problémům odstoupila z Chance ligy, zůstávají v platnosti, zatímco zbývající utkání budou kontumována ve prospěch soupeřů se skóre 0:5. Případem se bude zabývat i disciplinární komise ČSLH.

Foto: www.skkadan.cz, Dalibor Kachlík

Zbývající zápasy Kadaně budou po jejím odstoupení ze Chance ligy kontumována ve prospěch jejích soupeřů.

Článek

Sportovně-technická komise měla jen dvě možnosti. Buď mohla dosavadní výsledky Kadaně anulovat a vyřadit ji z tabulky, nebo naopak zbylá utkání, která už klub nesehraje, kontumovat ve prospěch soupeřů. Nakonec zvítězila druhá volba.

„K uvedenému závěru dospěla komise mimo jiné na základě toho, že klub sehrál před odstoupením 18 zápasů, přičemž s každým z dalších účastníků se v první třetině soutěže utkal jedenkrát. Dvakrát hrál se Vsetínem a Porubou, přičemž druhý ze zápasů skončil v obou případech 1:6, tj. stejným brankovým rozdílem jako při kontumaci," píše se v tiskové zprávě.

Foto: www.skkadan.cz, Dalibor Kachlík

Hokejisté Kadaně.

Kadaň před svým odstoupením z tuzemské druhé nejvyšší soutěže nezískala ani bod a nacházela se na samém dně tabulky s hrozivým skóre 26:89.

Trhači, kteří hráli první ligu nepřetržitě od roku 1998, jsou tak prvním sestupujícím. Do druhé ligy zamíří přímo ještě dva týmy, další dva pak čeká baráž.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články