Hlavní obsah

Sparta obrala Budějovice, Slavia upevnila vedení

PRAHA

Souboj na dálku o první místo v tabulce extraligy zvládli v neděli lépe hokejisté Slavie. Pražané zvítězili 2:0 na ledě Zlína a vedou nejvyšší soutěž s tříbodovým náskokem na druhé České Budějovice. Jihočeši totiž prohráli 0:3 na Spartě a na vítězství nedosáhli už počtvrté v řadě. Stáhnout náskok Budějovic se nepodařilo třetímu Liberci, který prohrál v Litvínově.

Článek

Hokejisté Zlína nastoupili do utkání v nelehké situaci, těsně před utkáním totiž rezignoval jejich dlouholetý kouč Ernest Bokroš. Slávisté dávali od začátku zápasu najevo sebevědomí lídra, zlínský brankář Murín ale držel naději domácích při životě. Hosté nakonec rozhodli duel na začátku druhé a třetí třetiny, kdy se prosadili Hruška, resp. Klepiš.

Hokejisté Sparty se po nevydařeném období posledních týdnů dočkali druhé výhry za sebou. Druhé čisté konto v sezóně vychytal Tomáš Duba, který se do klece vrátil po dvouměsíční absenci v pátečním vítězném duelu s Ústím nad Labem. Nejplatnějším hráčem byl Petr Ton, který překonal jihočeského gólmana Romana Turka dvakrát.

Zaváhání Budějovic nevyužili hokejisté Liberce, kteří v případě úspěchu v Litvínově mohli stáhnout manko na druhé místo v tabulce na dva body. Tygři sice vedli na ledě soupeře po gólu Pletky, v poslední desetiminutovce ale Kubinčák s Jenáčkem překonali během 78 sekund gólmana Pince a zajistili tříbodový zisk pro domácí.

Ústí získalo první body pod Votrubou 

Už z páté výhry v řadě se v neděli radoval Třinec. V severomoravském derby na ledě Vítkovic sice Oceláři prohrávali už po 39 sekundách, i díky dvěma trefám Rostislava Martynka ale dokázali vývoj zápasu otočit. Vítkovice tak poprvé nebodovaly pod vedením prozatímního trenéra Trličíka.

Prvních bodů pod novým koučem Votrubou se naopak dočkali hokejisté Ústí nad Labem. S novým mužem na střídačce se poprvé představili před domácím publikem a k jeho radosti přehráli 2:1 Karlovy Vary, které se v případě tříbodového zisku mohly dotáhnout až na čtvrtou Spartu. Zápas na severu Čech byl od začátku druhé třetiny vyrovnaný, těsné vítězství domácích zařídil až v 57. minutě Andrej Novotný.

Stále beznadějně poslední Ústí snížilo ztrátu na předposlední Zlín na šest bodů, další čtyři body navíc má dvanácté Kladno. To v neděli získalo alespoň bod za prohru se Znojmem, když vyrovnané utkání rozhodl v samostatných nájezdech Aleš Padělek. Orli díky dvěma bodům popolétli na devátou příčku tabulky před Vítkovice.

Hokejová extraliga - 35. kolo
Zlín - Slavia Praha 0:2on-line
Branky: 22. D. Hruška, 45. Klepiš.
Vítkovice - Třinec 2:4on-line
Branky: 1. Škoda, 60. Ujčík - 12. Martynek, 14. Martynek, 40. Sekeráš, 60. Tomík.
Sparta Praha - Č. Budějovice 3:0on-line
Branky: 1. P. Ton, 29. Mrňa, 59. P. Ton.
Ústí nad Labem - Karlovy Vary 2:1on-line
Branky: 22. Špirko, 57 A. Novotný - 23. Skuhravý.
Kladno - Znojmo 1:2 po sam. nájezdechon-line
Branky: 52. Martin Procházka - 54. Haman, rozhodující sam. nájezd A. Padělek.
Litvínov - Liberec 2:1on-line
Branky: 51. Kubinčák, 53. Jenáček  - 16. Pletka.
27.11. Plzeň - Pardubice 3:2 po prodl.on-line

Reklama

  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko