Hlavní obsah

Moje zranění? Nic, co by mě mělo zastavit, tvrdí reprezentační posila z Washingtonu

Brno

Natěšený je moc, byť po příletu ze zámoří zatím dohání tréninkový deficit. Třiadvacetiletý útočník Jakub Vrána se jako desátá posila z NHL připojil k reprezentaci, aby zabojoval o MS. Dal by si tím krásnou náplast po bolesti z nevydařeného play off s Washingtonem, kde loni slavil Stanleyův pohár. Letos však Capitals z bojů o hokejový grál nečekaně vysvištěli už v prvním kole.

Foto: Profimedia.cz

Jakub Vrána má za sebou výbornou sezonu

Článek

Rozhodující sedmý zápas jste s Carolinou prohráli doma v prodloužení. Vyhnal jste už z hlavy rozčarování?

Už je to za námi a koukám dopředu. V play off rozhodují maličkosti. Neměli jsme štěstí. Byly tam šance, abychom prodloužení ukončili v náš prospěch. Petr Mrázek jim dobře zachytal. Takhle to někdy prostě dopadne...

Brzké vyřazení hodně bolí, vám se ale v základní části dařilo. Navíc jste odehrál všech 82 zápasů a průměrně strávil na ledě v zápasech zhruba čtrnáct minut.

Od trenéra jsem cítil hodně důvěry. Hrál jsem víc než první sezonu a s vytížením jsem spokojený. Samozřejmě 82 utkání je hukot. Když hrajete každý zápas, je strašně důležité být připravený a starat se dobře o tělo. Pak se to dá zvládat.

Foto: Gerry Broome, ČTK/AP

Střelec dvou gólů Caroliny Hurricanes Warren Foegele (13) v souboji s českým útočníkem Washingtonu Jakubem Vránou (13).

Vedle 24 gólů jste nastřádal i 23 asistencí. V základní části jste si vytvořil bodový rekord, přitom se říká, že druhá celá sezona v NHL bývá těžší než první.

Nevím... Jsem rád, že dostávám důvěru od trenéra a chci ji týmu vrátit. První sezona dopadla výborně, do druhé jsme šli s velkým sebevědomím a chtěli navázat na tu minulou. V play off ale přišlo zklamání. Bohužel stalo se, už se to nedá vrátit zpátky. Přede mnou je teď další motivace.

Máte pochopitelně na mysli start na světovém šampionátu. Seniorskou reprezentaci, v níž budete debutovat, jste posílil, i když nemáte s Capitals uzavřený kontrakt na příští sezonu.

Hned po sezoně jsem měl mítinky s vedením Capitals. Tím, že nemám podepsanou smlouvu, jsem si musel poslechnout, co si o tom oni myslí. Já jim řekl, že bych sem rád přijel. Probrali jsme to a dopadlo to prostě takhle. (úsměv) Ve Washingtonu bych chtěl ale zůstat. Máme tam výbornou partu, je to skvělá organizace. Jsem tam moc spokojený.

Foto: Profimedia.cz

Jakub Vrána je pro národní tým velkou posilou

Šuškalo se, že máte lehčí zdravotní problém. Jak to s vámi momentálně vypadá?

Menší zranění z play off mám, ale nejde o nic, co by mě mělo zastavit. Zatím se s tím dá hrát, budeme na tom s doktory dál pracovat, abych se dostal do co nejlepší kondice.

Chtěl byste si zahrát už na turnaji v Brně? V neděli by vás čekal prestižní duel proti Rusku s klubovými spoluhráči Alexandrem Ovečkinem a spol.?

Samozřejmě motivace hrát proti Rusům by byla, ale potřebuju potrénovat a dostat se do kondice. Zatím jsme se rozhodli takhle.

Spojíte se s Ovečkinem?

Jsme parťáci, ale tady jsme jako soupeři. Vidím to spíš až po mistrovství, nebo po skončení sezony.

Kdy jste přiletěl do Česka?

Ve středu a ve čtvrtek byl poprvé v hale. Pocity jsou zatím výborné, kluci v kabině jsou skvělí. Všichni mě přijali pozitivně, jsem spokojený a moc rád, že jsem tady.

Ani hráči z NHL nemají MS jisté. Jak vidíte svoje šance zahrát si v Bratislavě?

Jsem tu první den, s nikým jsem pořádně nemluvil. Chci se připravit, potrénovat. Pak uvidíme, co bude. Konkurence je tu veliká. Soupiska vypadá takhle. Nevím, co k tomu říct. Byla možnost reprezentovat, dostal jsem pozvání a neváhal. Budu se snažit podat co nejlepší výkony. A pokud jde o větší led, s tím potíže nemám.

Reklama

Související témata: