Hlavní obsah

Ruský trapas! Českým hokejistům pustili hymnu Kazachstánu. Ostuda, nebral si servítky Říha

Moskva

Jako vždycky před mezistátním zápasem se postavili na modrou čáru, aby si vyslechli státní hymny obou zúčastněných týmů. Jenže té své se čeští hokejisté před svým závěrečným zápasem Channel One Cupu proti Švédům nedočkali. Zatímco hymnu výběru Tre kronor zahráli ruští organizátoři správně, místo té české se z reproduktorů začala ozývat hymna Kazachstánu.

Foto: Alexander Safonov, ČTK/AP

Trenér českých hokejistů Miloš Říha starší na střídačce.

Článek

„Co to je?" podivoval se na střídačce stojící kouč českého nároďáku Miloš Říha starší, když se rozezvučely Čechům neznámé tóny. Hráči stojící na modré čáře taky nechápali...

Když pak organizátoři reproduktory vypnuli, té správné hymny se Říhova družina stejně nedočkala. Vše tak musely zachraňovat desítky českých fanoušků v moskevském Parku legend, kteří hráčům a trenérům tu správnou hymnu alespoň zazpívali. Za což si vysloužili od Říhy potlesk a od hokejistů děkovné poklepání hokejkami o led.

„Každý jsme na sebe trochu nechápavě koukli, ale vzápětí tu jinou hymnu zastavili, ani nevím, jaká hymna to byla. A musím říct - klobouk dolů před fanoušky, že na to takhle zareagovali," ocenil obránce Jakub Jeřábek, jenž proti Švédům zastával roli kapitána.

To trenér Říha, jenž během trenérské kariéry v Rusku dlouhodobě působil, si nebral servítky. „Je to ostuda," prohlásil.

„Jako kdyby skončil turnaj, když Rusové odjeli hrát poslední zápas do Petrohradu. Což asi není dobrá vizitka domácích. Od našich fanoušků to bylo ale moc krásné. Protože díky nim jsme alespoň hymnu slyšeli, když nám ji nezahráli," dodal Říha.

Reklama