Hlavní obsah

V Brně začíná nominační test o MS. Hadamczik ale kouká i do NHL, Phoenix skončil

Česká hokejová reprezentace se může rozrůst. V NHL skončili čtyři Češi v prvním kole Stanley Cupu. Phoenix nestačil na Detroit a Radim Vrbata, Martin Hanzal, Rostislav Klesla a Michal Rozsíval v klubu pro tento ročník skončili. Ukážou se v národním týmu? Zájem ze strany trenéra Aloise Hadamczika o některé je. Ten nyní řeší možné posílení týmu pro mistrovství světa, ale také první souboj na Českých hrách. Od 18:10 je v Brně na programu zápas s Finskem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kouče hokejové reprezentace Alois Hadamczik na střídačce.

Článek

"Určitě chceme Rozsívala, zvažujeme možnost Vrbaty a hráčů, kteří s námi něco odehráli,“ řekl ve středu Hadamczik.

Nyní má jednu otázku okolo Phoenixu vyřešenou. Hráči jsou volní. Teď musí projít v klubu lékařskou prohlídkou, pokud dostanou zelenou, záleží už jen na hráčích a trenérovi. Zájem by trenéři měli také o Tomáše Kaberleho a Davida Krejčího z Bostonu a Tomáše Plekance z Montrealu. Ti jsou ale stále ve hře o Stanley Cup.

Pokud by přijeli tito hráči, měli by jistotu, že pojedou na mistrovství světa, které začíná příští pátek na Slovensku. Jiní o tuto možnost bojují. A ta startuje dnes. Čtvrtý a poslední turnaj Euro Hockey Tour - České hokejové hry. Po zápasech s Finskem, Ruskem a Švédskem by chtěli mít trenéři o většině sestavy jasno.

"O některých nejsme přesvědčeni, tak jim dáme šanci. Jejich herní projev by nás měl navést, že tu daný hráč zůstane, nebo ne,“ vysvětlil Hadamzcik.

Zápasy národního týmu v Brně
21. dubnaČesko - Finsko18:10
23. dubnaČesko - Rusko14:00
24. dubnaČesko - Švédsko18:10

„Finové jsou rychlí hráči, velmi dobří bruslaři. Základ je vycházet z dobré obrany, nepouštět je do přečíslení. A samozřejmě vyrovnat se v nasazení,“ upozornil Hadamczik před čtvrtečním utkáním.

České mužstvo nastoupí v brance s Ondřejem Pavelcem, připraveným třináctým útočníkem bude Petr Koukal. Mimo sestavu zůstanou Jakub Klepiš, Petr Vampola a Michal Vondrka.

Jistotou zůstává, že ze zámoří se k týmu v neděli připojí dva hráči - Patrik Eliáš a Marek Židlický.

Předpokládaná sestava proti Finsku
Pavelec - Rachůnek, Nakládal, Martínek, Krajíček, Němec, Čáslava, Mojžíš, Škoula - Jágr, Červenka, Průcha - Havlát, Marek, M. Michálek - Voráček, Vrána, Rolinek - M. Růžička, Novotný, Hubáček - Koukal

Reklama