Hlavní obsah

Jágr kvůli zranění stehna nedohrál duel s Ruskem. Asi nenastoupí ani proti Finům

Stockholm
Aktualizováno

Trápení české hokejové reprezentace ve druhém utkání na Oddset Hockey Games ještě umocnilo nucené odstoupení největší hvězdy týmu Jaromíra Jágra. Opora New Jersey Devils na začátku druhé třetiny utkání za stavu 0:4 opustila střídačku a do utkání už kvůli lehčímu svalovému zranění nezasáhla. A nezapojí se zřejmě ani do nedělního duelu proti Finsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník Jaromír Jágr v reprezentačním dresu.

Článek

Jágr byl hned v péči fyzioterapeuta Michala Truce a lékaře týmu Tomáše Vyskočila. "Nejdřív jsem myslel, že je to svalová křeč, ale potom se ukázalo, že je to zhmoždění při kontaktu s protihráčem. Myslím si, že v průběhu několika dnů bude dobrý, ale zítra ho to asi bude bolet," řekl novinářům Truc.

České hokejisty čeká po dnešním debaklu 0:6 s Ruskem v neděli od 12:30 závěrečný duel, v němž ještě mohou bojovat o triumf na turnaji. Ale zřejmě to bude bez Jágra. "Pravděpodobně hrát nebude. Ale rozhodneme se podle toho, jak na tom bude," uvedl Truc.

Léčba bude pokračovat na hotelu

Léčba hvězdy týmu bude pokračovat večer v hotelu, ale Jágr by měl být brzy v pořádku. "Dostal fyzikální terapii, ultrazvuk, protizánětlivou a protiotokovou terapii. Ještě budeme večer pracovat na uvolnění svalu," řekl Truc.

Kouč Vladimír Růžička čeká na zprávy o Jágrově stavu. "Mělo by to být dobré, ale řekne on sám, jak to vypadá," uvedl. Jágrovy problémy během hry nezaznamenal. "Najednou říkal, že jede. Dali jsem tam dalšího hráče. Chceme vidět co nejvíc hráčů," prohlásil Růžička.

Reklama