Hlavní obsah

Čeští hokejisté se připravují na Švédy, chytat bude Kovář

Praha

Čeští hokejisté absolvovali poslední trénink před odletem na Švédské hry, do kterých vstoupí ve čtvrtek od 19:15 proti domácímu výběru Tří korunek. Branku národního týmu bude hájit Jakub Kovář z Čerepovce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Kovář bude hájit branku českého národního týmu v duelu se Švédskem.

Článek

Hokejová reprezentace před odletem do Švédska.

"Bavili jsme se o tom s trenérem brankářů a rozhodli jsme, že začne Kovář," řekl po středečním tréninku reprezentační kouč Josef Jandač.

Kádr českých hokejistů pro Švédské hry doplní přímo v dějišti turnaje ještě forvard Michal Řepík, který se Spartou v Göteborgu neúspěšně bojoval ve finále Ligy mistrů s domácí Frölundou (3:4 v prodloužení). Jandač uvažoval i o tom, že dodatečně nominuje také další sparťanské útočníky Petra Vránu případně Dominika Uhra, nakonec však padla volba jen na Řepíka.

"Byli jsme s kontaktu s asistentem Jirkou Kalousem. Řešili jsme to i s ohledem na to, kdyby se někdo zranil, že by ve Švédsku eventuálně zůstali dva, nebo tři hráči. Všichni jsou ale naštěstí zdraví, takže po finále Ligy mistrů jsme povolali Michala Řepíka. Ostatní avizovaní hráči se vrátili zpátky domů," uvedl Jandač.

Z úterního tréninku byl Jandač zklamaný

Osmadvacetiletý Řepík úvodní souboj s výběrem Tří korunek vynechá, ve víkendových kláních by se mohl v útočné formaci znovu objevit s Michalem Birnerem. Oba hráči si na ledě rozumí, loni získali s Libercem mistrovský titul a vedle sebe váleli i na posledním světovém šampionátu v Rusku. „Je pravděpodobné, že spolu nastoupí, dané dopředu to však není. Uvidíme po prvním zápase, může se v něm stát cokoliv," připomíná Jandač.

Reprezentace má za sebou dva tréninky v Holešovicích, Jandač z nich měl ale smíšené pocity. „Včera nebyl dobrý. Tempo to úplně špatný nemělo, ale kvalita provedení se nám nelíbila," přiznal. „Dnes už to bylo mnohem lepší. Ono to bylo i způsobené tím, že někteří hráči nebyli delší dobu na ledě. Skončili v pátek, měli nějakou cestu, takže po těch dnech volna, než se rozjezdí, to chvíli trvá. My jsme ze začátku nasadili trochu ostřejší tempo, aby se zase rozjezdili," řekl reprezentační kouč.

Českému týmu se v této sezóně na Švédy daří. Porazili je v Plzni v rámci listopadové Karjaly (6:3) i na prosincovém Channel One Cupu v Rusku (4:1). Národní tým by na dva povedené duely rád navázal i v Göteborgu, byť výhodu domácího prostředí budou mít Seveřané. "Respektujeme sílu soupeře. My i Švédové budeme mít na turnaji pozměněné mužstvo. Byli bychom však samozřejmě rádi, kdybychom je porazili i potřetí," uzavřel Jandač.

Porazí čeští hokejisté ve svém úvodním vystoupení na Švédských hrách domácí výběr Tří korunek?
Ano
66,3 %
Ne
33,7 %
Celkem hlasovalo 2285 čtenářů.

Reklama

Související témata: