Hlavní obsah

Kanada se představí i na Channel One Cupu, o start usiluje i Jižní Korea

Tři týdny po oznámení, že listopadového turnaje Karjala v Helsinkách, jež je součástí Euro Hockey Tour, se kromě čtyř tradičních soupeřů Česka, Švédska, Finska a Ruska zúčastní i reprezentace Kanady a Švýcarska, přicházejí s novinou i Rusové. Na prosincovém Channel One Cupu se rovněž představí výběr Javorového listu, organizátoři turnaje nyní shánějí šestý startující tým.

Foto: Profimedia.cz

Hokejový tým Jižní Korey.

Článek

Rusové původně plánovali pro svůj turnaj rovněž oslovit Švýcary, jejich národní tým se ale v tu dobu bude připravovat na prestižní Spenglerův pohár v Davosu, kterého se po Vánocích zúčastní.

Místo nich by se tak na Channel One Cupu mohl představit tým Jižní Korey. Ten už zaslal oficiální žádost, že by měl o start na turnaji zájem. Ruská hokejové federace ale ještě definitivní rozhodnutí neučinila, jak oznámil její výkonný ředitel Dmitrij Kurbatov.

Karjala a Euro Hockey Tour slouží národním týmům jako příprava na únorové olympijské hry v jihokorejském Pchjongčchangu, na nichž budou chybět hráči z NHL. Domácí reprezentace bude jedním ze soupeřů výběru Josefa Jandače v základní skupině ZOH 2018.

Reklama

Související témata: