Hlavní obsah

Chvílemi si s námi dělali, co chtěli, smutnil po porážce s Ruskem kanonýr Kubalík

Útočník Dominik Kubalík na turnaji Karjala potvrdil formu z hokejové extraligy a stal se se třemi body za dvě branky a jednu asistenci spolu s Lukášem Radilem ze Spartaku Moskva nejproduktivnějším hráčem českého týmu. Dvaadvacetiletého kanonýra Plzně ale mrzelo, že Češi vybojovali jedinou výhru a dnešní duel s Ruskem (2:5) vůbec nezvládli.

Foto: Jussi Nukari, ČTK/AP

Dominik Kubalík (vlevo) a Rus Vasilij Tokranov v utkání turnaje Karjala.

Článek

"Rusové líp bruslili, hráli na puku a byli silní. Dá se říct, že jsme se jim nevyrovnali v ničem. Proto takový výsledek. Nebylo to z naší strany ono," řekl novinářům Kubalík.

"Samozřejmě nás to mrzí, protože jsme chtěli hrát úplně jinak. Chtěli jsme na ně vlétnout a hrát tak, aby to pro ně bylo těžké. Ale místo toho si s námi chvílemi dělali, co chtěli," podotkl Kubalík.

S 15 trefami z 19 zápasů nejlepší střelec domácí nejvyšší soutěže v 31. minutě v přesilové hře snížil na 1:3, ale žádný obrat ve vývoji utkání to nepřineslo. "Říkali jsme si, že to je gól, který nás vrátí do zápasu, ale nebylo tomu tak. Doufali jsme v to, ale do zápasu jsme se nevrátili a nakonec se to odvíjelo, jak se to odvíjelo," uvedl.

Rusy dostal do vedení v páté minutě Michail Grigorenko, který o sedm minut zvýšil i na 2:0. Útočník CSKA Moskva navíc po Kubalíkově snížení za dvě a půl minuty reagoval gólem na 4:1 a dovršil hattrick. Podle Kubalíka nemělo rychlé vedení sborné český tým nijak srazit.

Nepřinutili sbornou k chybám

"Asi jim ten první gól pomohl, protože měli včerejší zápas v nohách, ale my jsme s tím mohli pořád ještě něco udělat. Jenže jsme se na nic nezmohli a nepřinutili jsme je vůbec k chybám," litoval Kubalík. "Chtěli jsme vést, protože Rusové pak hrají hodně sami na sebe. Dneska se nám to ale nepovedlo a oni si to tam moc pěkně dávali. Z naší strany to byl špatný zápas."

Pozitivem turnaje je při dvou porážkách ze tří zápasů podle Kubalíka produktivita v přesilových hrách. V nich dali svěřenci trenéra Josefa Jandače sedm branek. "Přesilovky jsou dnes důležité a rozhodují zápasy. A musíme mít také dobrá oslabení. Využití přesilovek je hezké, ale musíme dávat góly i při hře pět na pět, v níž jsme dali jediný gól," prohlásil.

Dvojnásobný nejlepší kanonýr extraligy věří, že tým se na prosincovém Channel One Cupu zlepší. Turnaj v Praze a Moskvě bude generálkou na únorové olympijské hry v Pchjongčchangu.

"Něco jsme si k tomu v kabině řekli, že to nebylo ono. Všichni víme, o co hrajeme. Nikdo z nás nechtěl hrát s Rusy takový nepovedený zápas, ale stalo se. Myslím, že se určitě zlepšíme. Byla to první akce, na druhé už musíme být lepší a já věřím, že se zase posuneme dál a bude to vypadat jinak," dodal Kubalík, který čeká na první účast na velké mezinárodní akci.

Reklama