Hlavní obsah

V olympijské nominaci se projeví sázka na zkušenost, říká Jandač. S čím nebyl spokojený?

Moskva

Tři vítězství na Channel One Cupu trenéra české hokejové reprezentace Josefa Jandače potěšily, stejně jako výkony zkušených borců včetně lídra mužstva Erata. V olympijské nominaci, kterou oznámí 15. ledna, by se mohlo objevit 60 až 70 procent hráčů ze současného kádru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér české hokejové reprezentace Josef Jandač.

Článek

Co vám poslední test před nominací ukázal?

Po slabých prvních dvou třetinách s Finskem měla naše hra slušné parametry, hlavně v defenzívě jsme se hodně zlepšili. Měli jsme víc lepších než horších momentů. Nechci ale tvrdit, že převládá spokojenost, protože pořád je na čem pracovat a chceme zůstat nohama na zemi. Nicméně porazit takhle silné tři týmy je pro psychiku mužstva hodně důležité.

Tušíte už, kolik procent ze současného kádru by se mohlo na zimní olympiádu dostat?

Řekl bych, že tak šedesát až sedmdesát procent. Nějakou kostru týmu máme danou, jsou tu ale i kluci, kteří v této sezóně kvůli zraněním nereprezentovali. Týká se to hlavně Červenky s Robinem Hanzlem, kteří jsou zkušení a dobře je známe. Proto na ně může padnout volba. Máme trošku problém na centrech, kde nemáme tolik dobrých hráčů na buly a těch, kteří by se zapojovali do defenzívy. Ne proto, že by bránit neuměli, ale Holík, Koukal i Mertl jsou malí vzrůstem, a s tím se proti dvoumetrovým chlapům blbě hraje.

Jak vás v roli lídra týmu přesvědčil kapitán Erat, autor dvou gólů na turnaji?

Jsem s ním maximálně spokojený. Hrál spolehlivě a pro tým, plnil i svou roli mimo led.

I další ostřílení hráči jako Němec, Vondrka nebo Růžička vás potěšili?

Mají zkušenosti, hokej umějí, jde jen o to, aby měli i energii a drželo jim zdraví. Předem ale říkám, že sázka na zkušené borce se v olympijské nominaci projeví. Pravděpodobně vezmeme osm obránců a čtrnáct útočníků.

Našel jste hráče, kteří udělali po listopadové Karjale velký pokrok?

Nechci hodnotit jednotlivce, výjimku ale udělám o Vojty Mozíka, kterého jsem minule veřejně opral. Teď ho naopak musím pochválit, odehrál opravdu dobrý turnaj.

S jakými činnostmi jste naopak nebyl úplně spokojený?

Dovedu si představit lepší hru v oslabení a totálně nám celý turnaj nevycházela hra na buly.

Reklama