Hlavní obsah

Přál bych si zopakovat předešlé úspěchy, říká obránce Hunkes po návratu do Liberce

Liberec

S cílem pomoci Bílým Tygrům k vylepšení loňského rozpačitého působení v extralize se vrátil pod Ještěd hokejový obránce Jiří Hunkes. A to přesně po dvou letech, v nichž stačil vystřídat dresy tří klubů ve dvou soutěžích. Postupně hrál za HC Lev Poprad a HC Lev Praha v Kontinentální lize a následně i za pražskou Spartu. „Ale v Liberci cítím větší šanci pravidelně nastupovat do zápasů,“ vysvětlil zkušený bek v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Profimedia.cz

Obránce Jiří Hunkes v dresu pražského Lva.

Článek

Jak byste komentoval svoje loučení s pražskými kluby?

Už loni jsem nebyl ve Lvu po první třetině sezóny herně vytížený, jak bych chtěl. Tým přitom i přes letošní léto ještě hodně posílil o další kvalitní obránce. Neříkám, že bych se i v silné konkurenci nedostal na led. Ale třeba bych pár zápasů hrál a pak dlouho ne. A nechtěl jsem podstupovat tuhle roli. Nelituji ani odchodu ze Sparty, protože jsem se upnul k návratu do Liberce.

Přišel jste do libereckého mužstva zrovna po jeho nevydařené sezóně. Jak to vnímáte?

Tygry jsem sledoval jen v televizi nebo přes internet, a tak nemohu posoudit ani porovnávat, proč se museli zachraňovat až v baráži. Jen doufám, že jsme letos silnější.

V European Trophy vás po dvou porážkách od švýcarských soupeřů čekají v pátek a v sobotu starty na švédském ledě...

Fribourg i Bern jsou výbornými týmy. Totéž platí i o Brynäs Gävle a Djurgaardenu Stockholm. Jsme rádi, že se s nimi můžeme setkat. Každá mezinárodní konfrontace hokejisty posouvá a bude to další zkušenost nejen pro mladé kluky. Chceme naplno odehrát každý zápas a hlavně se připravit na extraligu.

Na čem hodláte ještě zapracovat?

Věřím, že se zapojením kapitána Petra Nedvěda do sestavy se ustálí jednotlivé útočné formace. Alfou a omegou jsou přesilovky.

Počítáte s postem v elitní obranné dvojici?

Takhle bych to nerozlišoval. Jak jsem říkal, budu brát s povděkem herní vytížení a nezáleží na tom, jestli z první nebo druhé obranné řady. Myslím, že máme kvalitní hráče. Třeba ve Fribourgu se prosadili i kluci ze čtvrté lajny.

Už jste uvažoval o cílech pro extraligu?

Při svém předešlém čtyřletém angažmá v Liberci jsem zažil sezóny, kdy jsme se pohybovali většinou nahoře v tabulce. A přál bych si, aby se úspěchy vrátily a bojovali jsme v play off. Podmínky a zázemí pro hokej včetně tréninkové haly jsou tady pořád super a Liberec si špičkový hokej zaslouží. Doufám, že se nám to povede.

Reklama