Hlavní obsah

Filippi je zatím nejlepším střelcem Bílých Tygrů. Body ale nemáme, mrzí libereckého útočníka

Liberec

Nikoliv zkušené ofenzivní posily jako jsou Bartek, Vampola, Valský nebo Jass, ale mladý útočník Tomáš Filippi je zatím nejlepším střelcem hokejistů Liberce v European Trophy. Trefil se v obou zápasech proti švýcarským soupeřům, byť jeho góly na body nestačily. „Ale chceme se zlepšovat jako tým a věřím, že příznivější výsledky přijdou,“ řekl jedenadvacetiletý forvard po duelu s Bernem.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejisté Liberce se radují z gólu (ilustrační foto).

Článek

Jak na vás působí domácí prohra 2:4?

Třetí i čtvrtý gól se švýcarskému celku docela povedly, ale první dvě branky jsme dostali zbytečně. Přitom jsme proti Bernu nehráli špatně. O to víc mrzí, že jsme po dvou kolech soutěže bodově stále na nule. Švýcaři předvádějí kanadský styl, často nahazují puky, přesto jsme na ně měli. Musíme si vzít z toho utkání hlavně to dobré. Tedy, že jsme skórovali v oslabení a vypracovali jsme si šance při přečíslení tři na jednoho. Jen to chce zapracovat na koncovce.

Jak vůbec vnímáte starty na mezinárodním ledě?

Bereme turnaj jako možnost k soutěžním zápasům. Nikdo přece nechce prohrávat. Je to sice příprava, ale jde také o výkon. Jak jsem říkal, nemáme body a toužíme už nějaké získat, byť to bude těžké.

Hokejová European Trophy:
Východní divize:
Tabulka:
1.Fribourg-Gottéron211009:75
2.Djurgaarden211008:65
3.HC ČSOB Pojišťovna Pardubice210106:44
4.TPS Turku210107:74
5.Brynäs210014:43
6.Bern210014:53
7.Tappara Tampere200023:50
8.Bílí Tygři Liberec200026:90

V pátek a v sobotu nastoupíte dvakrát ve Švédsku. Co od duelů proti Brynäs a Djurgaardenu očekáváte?

Hráli jsme s nimi i loni a víme, že produkují hokej plný bruslení a pohybu. Budou to asi ještě náročnější zápasy, než ty předchozí dva. Proto se chceme na ně dobře připravit, i když k nejbližšímu programu bude patřit i cestování. A pak se budeme chtít prosadit doma proti finským celkům Tappara Tampere a TPS Turku, abychom nalákali fanoušky i na blížící se extraligu.

Bílí Tygři jdou do sezóny s posilami. Kromě zmíněných čtyř známých útočníků můžete z nových tváří spoléhat i na beky Hunkese, Voráčka a brankáře Melicherčíka...

Příchody posil jsou samozřejmě pozitivním prvkem. Je to super, že se povedlo přivést takhle kvalitní hokejisty, které potřebujeme.

Reklama

Související témata: