Hlavní obsah

Broš s Ujčíkem slaví s Kärpätem finský titul

OULU

Hokejisté Oulu porazili v třetím finálovém utkání Jokerit Helsinky 5:2 a díky vítězství v sérii 3:0 na zápasy získali mistrovský titul. K třetímu ligovému prvenství během posledních čtyř sezón ve čtvrtek Kärpätu výrazně pomohl český útočník Michal Broš, jenž nahrál na vítězný gól a sám poté v závěru skóroval do prázdné branky.

Foto: Archiv

Viktor Ujčík ještě v dresu plzeňské Keramiky.

Článek

Společně s Brošem se z titulu raduje i jeho krajan Viktor Ujčík, jenž se dnes sice do statistik nezapsal, nicméně byl vyhlášen druhou hvězdou duelu. Broš nahrál na konci 56. minuty na třetí gól Lupaschukovi a sám pak v čase 59:27 přidal čtvrtý zásah při power play Jokeritu. Kärpät pak ještě přidal další trefu do odkryté klece dvě sekundy před sirénou.

Čtyřiatřicetiletý Ujčík tak získal v Oulu už svůj druhý ligový triumf, radoval se hned v první sezoně po odchodu ze Sparty v roce 2004. Jeho o tři roky mladší klubový spoluhráč Broš zamířil na sever Evropy o rok později a nejprve se musel spokojit s bronzem; loni ligu vyhrála Hämeenlinna, letos však i díky němu získal Kärpät čtvrtý titul v historii.

Historicky úspěšnější Jokerit prohrál s Oulu už finále před dvěma lety, titul naposledy získal v roce 2002.

Finsko - finále, 3. zápas
Kärpät Oulu - Jokerit Helsinky 5:2 (za domácí Broš 1+1) - konečný stav série 3:0.

Hokejisty MODO dělí jedna výhra od titulu

Hokejisté MODO porazili v dnešním pátém finálovém duelu švédské ligy Linköping 2:1 a chybí jim jedno vítězství k zisku titulu. Mužstvo z Örnsköldsviku, za něž hrají i Češi Miloslav Hořava a Zdeněk Blatný, vyhrálo v prodloužení díky brance Kuusely v přesilovce.

MODO vede v sérii 3:2 na zápasy a první titul od roku 1979 může slavit v sobotu v Linköpingu.

Švédsko - finále, 5. zápas
MODO - Linköping 2:1 v prodl. - stav série 3:2.

Reklama

Související témata: